1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Top 5 populaire kamerplanten

Top 5 populaire kamerplanten

Er is bijna geen interieur meer zonder kamerplantenVoor elke woonstijl industrieel, design, industrieel, landelijk, klassiek of modern is een passende plant te vinden. Maar zoals de interieurstijlen veranderen, veranderen ook de planten. Kamerplanten zijn trendgevoelig! Ben je op zoek naar de meest trendy en hippe kamerplanten van dit moment? Wij hebben een top 5 populaire kamerplanten gemaakt.

Top 5 kamerplanten

1. Monstera – Gatenplant

Deze mooie volle Monstera is één van ons meest populaire kamerplanten van dit moment. De Monstera (Gatenplant) dankt zijn naam aan de speciale vorm van de grote bladeren, vol met gaten. De Monstera is één van de meest trendy planten om in huis of kantoor te hebben.
verzorging: Deze plant houdt van een warme vochtige ruimte. Zet deze plant op een lichte plek, maar niet in het directe zonlicht Houdt de grond licht vochtig, zonder dat de wortels in het water staan. De grond mag nooit helemaal uitdrogen. Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, regelmatig besproeien.

2. Pannenkoekenplant – Pilea Peperomioides

De Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) is een echte retro plant en weer helemaal terug. De Pannenkoekenplant heeft opvallende, grote platte ronde bladeren die op pannenkoeken lijken. Verder glanzen de leerachtige donkergroene bladeren een beetje. Hoe langer de stengels hoe meer ze gaan kronkelen. Onze prachtige XL Pannenkoekenplant is een echte eye-catcher!
Verzorging: Zet de Pannenkoekenplant op een lichte plek, maar niet direct in de zon. Houdt de grond licht vochtig, zonder dat de wortels in het water staan. Eens in de week een beetje water is genoeg.

3. Strelitzia – Paradijsvogelplant

Deze exotische Strelitzia (Paradijsvogelplant) is natuurlijk ook één van de populairste planten van dit moment! De Strelitzia heeft langwerpige bladeren die aan de onderkant smal zijn en bovenaan wat breder worden. Met de Strelitzia, haal je een opvallende tropische kamerplant in huis.
Verzorging: Deze plant kan veel licht verdragen, zet de plant vooral lekker in de zon. Let er ook op dat de grond altijd licht vochtig is en nooit uitdroogt.

4. Kentiapalm – Howea Forsteriana

De Kentiapalm (Howea Forsteriana) is een sterke en elegante palm met brede en frisgroene bladeren. Deze palm kan erg groot worden, maar is geen snelle groeier. De Kentiapalm is een ideale plant voor in huis!
Verzorging: Deze palm kan zowel op een zonnige als halfschaduw plek staan. Zet hem zeker niet in de volle zon.Zorg dat de grond altijd licht vochtig is, zonder dat hij met zijn wortels in het water staat. Het is beter om meerdere keren kleine beetjes water te geven.

5. Musa – Bananenplant

De populaire Musa (Bananenplant) heeft grote stoere rafelige bladeren. Die grote bladeren maken dat de plant snel een tropische indruk geeft aan je interieur. Zoek voor deze bananenboom een warm en licht plekje uit en over een paar jaar heb je eigen bananen. Haal eenvoudig de tropen in huis met deze Musa!
Verzorging: Zet deze plant op een lichte plek, maar niet direct in de zon. Zorg dat de aarde altijd licht vochtig is, zonder dat de wortels in het water staan. De grond mag nooit uitdrogen. Deze Musa houdt van een hoge luchtvochtigheid, regelmatig besproeien.

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu