1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Planten in je slaapkamer gezond of niet?

Planten in je slaapkamer gezond of niet?

Er is niets zo vervelend als een slechte nachtrust. Behalve dat je door een slechte nachtrust de volgende dag vermoeid en niet uitgerust bent, zijn er ook nog andere vervelende effecten. Zo kan een slechte nachtrust ervoor zorgen dat jij je niet meer goed kan concentreren op je werk of in het verkeer. Je bent minder alert en oplettend als je vermoeid bent en dat kan soms leiden tot gevaarlijke situaties. Maar buiten dat is het ook gewoon knap vervelend als je de hele nacht maar ligt te draaien in je bed. Vaak gaan we ook liggen piekeren als we ’s nachts wakker liggen, wat er vervolgens weer voor zorgt dat je nóg minder snel je slaap kunt pakken. Als je moeilijk slaapt, helpt het tellen van schaapjes al lang niet meer. Er zijn verschillende andere tips en middeltjes die je misschien kunnen helpen bij het krijgen van een betere nachtrust, zoals warme melk of kamillethee drinken, een boek lezen voor het slapengaan of een slaappil innemen.

Planten in je slaapkamer Plantada

Oplossing

Maar wij hebben dé oplossing gevonden: GROEN! Er werd lange tijd beweerd dat er geen planten op de slaapkamer mochten staan. Dit omdat planten gedurende de nacht zuurstof gebruiken. Maar eigenlijk is het verbruik van zuurstof door een plant te verwaarlozen. Om een vergelijking te maken: een volwassen persoon verbruikt gedurende een volledige nacht van 8 uur ongeveer 190 liter zuurstof, een plant heeft zo’n 50 ml nodig. In een gemiddelde slaapkamer bevindt zich ongeveer 5000 liter zuurstof. Een bedgenoot zal duizenden keer meer zuurstof gebruiken dan een plant. Momenteel zijn de wetenschappers ook wijzer geworden, voor de vochtigheidsgraad is het zelfs beter om planten te hebben in de slaapkamer. Want de verwarming maakt de lucht droog, waardoor men irritaties van de luchtwegen kan krijgen. Heb je er wel eens aan gedacht dat er ook planten zijn die je kunnen helpen een betere nachtrust te krijgen? Met deze planten in je slaapkamer slaap jij voortaan als een roosje.

Aloë Vera
Aloë Vera is een fantastische kamerplant. Hij heeft veel voordelen voor je gezondheid en is makkelijk in leven te houden. Deze plant is luchtzuiverend en geeft ’s nachts ook zuurstof af en dat is fijn om in je slaapkamer te hebben. Zet Aloë Vera dicht bij of op de vensterbank, want de Aloë Vera heeft veel licht nodig.

Sansevieria
Sansevieria of ook wel de Vrouwentong heeft eenvoudig groengele bladeren en passen bij elk interieur. Ze hebben een luchtzuiverend effect en deze planten geven ook nog zuurstof af gedurende de nacht. De sanseveria zorgt ervoor dat jij heerlijk kunt slapen en draagt daarnaast bij aan de verbetering van je immuunsysteem. Tevens zou hij kunnen zorgen voor een vermindering van hoofdpijnklachten

Lepelplant
Deze Lepelplant zorgt voor een schone lucht en een betere luchtvochtigheid. En de zuurstof die de lepelplant produceert, zorgt er vervolgens voor dat jij ’s nachts heerlijk zult slapen. Met deze plant sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap: je hebt een gaaf accessoire op je slaapkamer én hij zorgt er ook nog eens voor dat je heerlijk slaapt.

Bamboe Orchidee
De bamboe orchidee is een van de beste planten voor de slaapkamer. Het is een prachtige, stevige orchidee die veel meer bloemen draagt dan de ‘gewone’ orchidee. De bloemen hebben geen sterke geur, maar zien er wel prachtig uit. De bamboe orchidee houdt van een lichte standplaats, maar hoeft niet bij het raam te staan.

Calathea
De Calathea is een bijzondere plant op de slaapkamer. Dit zijn namelijk ideale luchtzuiverende planten voor de slaapkamer. De plant onttrekt veel CO2 aan de lucht en zet dat om in zuurstof. Zo wordt de luchtkwaliteit beter in de slaapkamer.

Wij zijn geen experts, maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat planten in de slaapkamer zeker aan te raden is! Ook stralen planten rust uit. En als dat ergens van belang is, dan is het wel in je slaapkamer! Een beetje groen fleurt niet alleen de ruimte op, maar verbetert ook de lucht- én slaapkwaliteit. Win-win!
Heb jij al planten in je slaapkamer staan?

Kijk bij onze kamerplanten

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu