1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Planten in je slaapkamer gezond of niet?

Planten in je slaapkamer gezond of niet?

Er is niets zo vervelend als een slechte nachtrust. Het is gewoon knap vervelend als je de hele nacht maar ligt te draaien in je bed. Je bent de volgende dag vermoeid en niet goed uitgerust. Een oorzaak kan de slechte luchtkwaliteit van je slaapkamer zijn, de lucht is daar vaak te droog en bevat weinig zuurstof. Heb je er wel eens aan gedacht dat er planten zijn die de luchtkwaliteit van je slaapkamer kunnen verbeteren door zuurstof af te geven en ook de verontreinigende stoffen kunnen verwijderen. Deze planten kunnen je zeker helpen een betere nachtrust te krijgen?

Oplossing

Er werd lange tijd beweerd dat er geen planten op de slaapkamer mochten staan. Momenteel zijn de wetenschappers ook wijzer geworden. Het was inderdaad een groot misverstand, dat planten in de slaapkamer ongezond zouden zijn. Het zuurstofverbruik van planten is te verwaarlozen. Een kleine slaapkamer bevat ongeveer 5000 liter zuurstof. Tijdens de nacht gebruikt een volwassen persoon gemiddeld 190 liter en een plant ongeveer 50 milliliter zuurstof. Planten produceren overdag extra zuurstof en er zijn zelfs planten die dat ook ‘s nacht doen.  Planten verhogen ook de vochtigheidsgraad in je slaapkamer. Planten fleuren dus niet alleen je slaapkamer op, maar ze zorgen ook voor  een beter en gezonder binnenklimaat. Met de volgende planten in je slaapkamer slaap jij voortaan als een roosje.

Aloë Vera
Aloë Vera is een fantastische slaapkamerplant. Deze plant is de meest luchtzuiverend plant, hij helpt de lucht te zuiveren van chemicaliën. Ook geeft de Aloë in de nacht zuurstof af. Hij heeft veel voordelen voor je gezondheid en is makkelijk in leven te houden. Fijn om deze plant in je slaapkamer te hebben!

Sansevieria
De Sansevieria heeft een luchtzuiverend effect en deze plant zet koolstofdioxide ’s nachts om in zuurstof, in plaats van overdag. Ook draagt deze plant bij aan de verbetering van je immuunsysteem. Hij zorgt voor een vermindering van hoofdpijnklachten en ademhalingsproblemen. De Sanseveria zorgt ervoor dat jij heerlijk kunt slapen!

Ananasplant
De Ananas Bromelia staat bekend als de anti snurk plant! Hij stopt het snurken niet 100%, maar volgens experts zouden de snurkklachten wel afnemen. Dit komt omdat deze plant s ‘nachts koolstofdioxide omzet in zuurstof, in plaats van overdag. Ook verspreid deze plant het enzym bromelaïne, dit enzym werkt ontstekingsremmend. Deze plant zorgt voor een diepere slaap!

Kalanchoë
Ook de Kalanchoë produceert in tegenstelling tot de meeste kamerplanten ‘s nachts zuurstof. En is daarom een zeer geschikte plant voor je slaapkamer en goede nachtrust. Door deze plant kan je makkelijker en dieper in slaap komen!

Lepelplant
De Lepelplant zet CO2 om in zuurstof, zorgt voor een goede luchtvochtigheid en zorgt voor een gezonde lucht. Deze plant zorgt er voor dat jij ’s nachts heerlijk zult slapen.

Klimop
De Klimop reinigt heel goed de lucht. Hij kan wel 95% van de schimmels uit de lucht halen. En dat helpt als je last hebt van astma en allergieën. Maar ook wanneer je gewoon lekker wilt slapen is deze plant ideaal.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat planten in de slaapkamer zeker aan te raden is! Planten stralen ook rust uit en als dat ergens van belang is, dan is het wel in je slaapkamer! Een beetje groen fleurt niet alleen je slaapkamer op, maar verbetert ook de lucht- én slaapkwaliteit. Heb jij al planten in je slaapkamer staan?

Nieuwsgierig naar al onze kamerplanten? Bekijk ze dan hier!

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu