Planten in je gang/hal

door | 16 februari 2020

In elke ruimte in huis hebben we tegenwoordig wel planten staan. In de woonkamer, badkamer en zelfs in de slaapkamer. Maar ook steeds vaker planten in de gang/hal. Bij binnenkomst direct een fris en groen ontvangst. De tijd dat mensen een rommelige of lege hal hadden is verleden tijd. Wij vinden het leuk om jou te informeren over deze nieuwe trend die jouw gang/hal direct opfleurt en een groene boost geeft! Een hoekje onder de trap of dat plekje naast de kapstok. Ga jij voor die ene grote stoere plant of kies je voor een leuke set kleine kamerplanten, de keuze hangt natuurlijk af van jouw smaak en natuurlijk de grootte van je gang! In de hal is er helaas vaak wel wat minder licht en het is er vaak ook wat koeler, dus de planten die je daar neerzet moeten daar natuurlijk wel tegen kunnen.

planten in de gang

Sfeervolle plek

Helemaal geen ruimte op de grond of heb je een hoog plafond in de gang? Dan zijn hangplanten een goed én ruimte besparende mogelijkheid. Je kan hangplanten op verschillende hoogtes hangen, waardoor je een mooi speels effect krijgt. Je kunt ze ook op een plank aan de muur zetten. Door op deze manier kamerplanten in je gang te gebruiken, creëer je direct een ruimtelijk gevoel. We zijn nog niet klaar, wat dacht je van jouw traptreden? Dit is helaas niet voor iedere trap weggelegd. Zorg er wel altijd voor dat je de planten goed en veilig aan de zijkant van de traptrede zet.

Misschien heb jij niet heel veel licht in je gang of hal. Er zijn ook kamerplanten die goed op een wat donkerde plekje in je gang kunnen staan. Perfect om de saaie en kale hoekjes wat kleur te geven! Een kleine greep uit de kamerplanten die geschikt zijn voor je gang of hal zijn: de Zamioculcas, Sansevieria, Aglaonema, Dracaena, Hertshoornvaren, Vissenstaartpalm en de Kentiapalm.