Planten in je badkamer

door | 5 februari 2020

Planten kunnen en horen volgens ons in iedere ruimte van het huis! Van woonkamer tot de hal of van keuken tot slaapkamer. Waarom zouden planten in de badkamer dan niet kunnen? Zonder dat we het vaak door hebben, spenderen we veel tijd in onze badkamer. Vaak zijn badkamers functioneel ingericht en word er minder naar de aankleding gekeken. Wil jij de badkamer veranderen, maar geen zin in een verbouwing? Planten in de badkamer geeft de badkamer direct een wellness-uitstraling. Je komt heerlijk tot rust in een badkamer met planten. Je kunt rustig beginnen door bijvoorbeeld één of twee planten neer te zetten. Je zult merken dat je badkamer direct een groene en frisse uitstraling krijgt!

Wat zijn de gezondheidsvoordelen:

Luchtkwaliteit is heel belangrijk voor mens en plant. Planten in de badkamer produceren zuurstof, filteren de lucht. en verbeterd ook de luchtvochtigheid. Niet alleen mooi, maar dus ook reuze effectief! Omdat de badkamer vochtiger is, zullen de planten ook heerlijk ruiken. Heb jij al planten in je badkamer staan, dan weet je waar wij het over hebben. Zo niet….wij raden het zeker aan om dit ook in jouw badkamer te proberen! Maak van je badkamer een fijne plek waar iedereen zich lekker kan ontspannen. Door groen in je badkamer te zetten, word je namelijk heel relaxed.

Planten Badkamer Blog Plantada

Geschikte kamerplanten voor jouw badkamer!

Welke kamerplanten ga je in de badkamer zetten? Deze planten moeten wel van weinig licht en heel veel vocht houden. Gelukkig hebben wij veel tropische planten in ons assortiment en die zijn namelijk gek op een vochtige omgeving! Na elke douchebeurt creëer je namelijk voor even een tropische klimaat: warm en vochtig. Maar om welke planten gaat het nu precies? Welke planten zijn geschikt en geven je badkamer de heerlijk ontspannen uitstraling? Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met geschikte badkamerplanten:

De Aloë Vera
De Aloë Vera geniet van zowel donkere als lichte badkamers.

De Sansevieria (Vrouwentong)
Deze plant is gek op schaduw en luchtvochtigheid en is daarom een perfecte plant voor in de badkamer.

De Varen
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, daarom zal de varen lang stralen in je badkamer.

De Lepelplant
De lepelplant houdt van vochtige ruimtes en heeft maar weinig zonlicht nodig.

Kangoeroevaren
Deze plant houdt van een schaduwrijke plek en een vochtig klimaat, daarom is dit een perfecte plant voor de badkamer.

Graslelie
De Graslelie voelt zich ook heerlijk thuis in de badkamer.

Let op: heb jij een badkamer zonder daglicht? Dan hebben wij slecht nieuws, helaas kan je dan geen planten in je badkamer zetten. Elke plant heeft namelijk daglicht nodig om te kunnen leven en te groeien.