1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Planten in je badkamer

Planten in je badkamer

Het liefst zetten wij planten in iedere ruimte van het huis. Van de hal tot de woonkamer en van de slaapkamer tot de keuken. Maar waarom zouden we geen planten in de badkamer zetten? Ongemerkt brengen we een hoop tijd door in onze badkamer. Je begint de dag in deze ruimte en je sluit je dag hier ook weer af. De badkamer was altijd al het vergeten kindje van het huis. Deze ruimte moest voornamelijk praktisch zijn. Je hoeft je badkamer niet meteen in een oerwoud te veranderen, één of twee planten in de badkamer kunnen de ruimte al flink opfrissen.

De gezondheidsvoordelen:

Door een plant in je badkamer te zetten, wordt de luchtkwaliteit direct verbeterd. De planten nemen vocht op, elimineren bacteriën én ze werken ook nog eens goed op de geest. Door groen in je badkamer te zetten, word je namelijk gekalmeerd. Overigens krijgt het zuurstofgehalte in je badkamer zo ook een boost. Alleen maar voordelen dus! Hoog tijd om van je badkamer een gezellige, groene omgeving te maken. Heb je al planten in je badkamer? Dan herken je waarschijnlijk het gevoel van ontspanning en de oase aan rust die je tegemoet komt. Planten in de badkamer stralen namelijk niet alleen luxe uit, maar geven ook een gezellige sfeer. Zo creëer je je eigen spa.

BadkamerPlantenPlantada

www.mooiwatplantendoen.nl

Geschikte kamerplanten?

Niet alle planten zijn geschikt voor de badkamer, voor de meeste planten is de badkamer een enkele ticket naar de plantenhemel, omdat er te weinig licht of te veel vocht is. Maar tropische planten vinden de badkamer geweldig. De schaduw, hoge luchtvochtigheid en warmere temperaturen. Net alsof ze weer terug in het regenwoud zijn! Welke planten zijn geschikt voor in je badkamer? We hebben een lijstje gemaakt van de geschikte badkamerplanten:

De Aloë Vera
De Aloë Vera heeft weinig water nodig en de kluit mag zelfs iets uitdrogen tussen de gietbeurten in. Het maakt niet uit waar deze plant wordt neergezet of dit nu in de woonkamer is of de badkamer, ze doet haar ding toch wel.

De Sansevieria (Vrouwentong)
Nog zo’n makkelijke plant: de Sanseveria! Deze is niet alleen makkelijk in verzorging, maar filtert daarnaast ook nog de lucht voor je. Extra handig in zo’n vochtige badkamer!

De Varen
Misschien wel de beste keuze voor in je badkamer is een varen. Deze plant wil namelijk niets liever dan leven in een hoge luchtvochtigheid. Houd de potgrond dus altijd vochtig, maar giet geen water in het hart van de plant. Een varen houd ervan om geregeld besproeit te worden en is dus ideaal voor in de badkamer.

De Lepelplant
Een plant die niet alleen de giftige stoffen uit je badkamer laat verdwijnen, maar tegelijkertijd het vochtniveau in balans houdt. Oorspronkelijk komt deze plant uit het regenwoud, is dus wel wat extreme omstandigheden gewend en is niet vies van een beetje water en heeft zijn kluit het liefst vochtig.

De Orchidee
Houd je meer van bloemen of wil je wat kleur in je badkamer? Kies dan voor orchideeën. Deze zijn in veel kleuren verkrijgbaar, dus er is altijd wel een kleur die bij je past.

De Rhipsalis Cashero
Hangplanten voor je raam zijn een goede oplossing tegen eventuele inkijk. Het staat ook een stuk gezelliger dan folie op je raam. Voor de planten is dit een fijne plek, omdat ze op deze manier toch veel licht krijgen.

Heb je een badkamer zonder daglicht of met een piepklein raampje? Dan kun je er beter voor kiezen om geen planten in je badkamer te zetten. Zonder daglicht is de kans niet erg groot dat je plant het gaat overleven.

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu