1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Planten in de vensterbank

Planten in de vensterbank

Wij Nederlanders zijn gek op planten in de vensterbank. Een vensterbank is volgens Plantada niet compleet zonder planten. Planten op de vensterbank staan gezellig en fleuren de boel altijd op. Maar vaak is de vensterbank helaas geen goede plek voor alle kamerplanten. Daar zijn een aantal redenen voor: zo heeft een plant in de zomer heel veel zonuren en in de koudere maanden heeft de kamerplant last van de droge lucht van de verwarming. In deze blog geven we je een aantal tips waar je op moet letten als je kamerplanten gaat kopen voor in je vensterbank. Het maakt echt niet uit of jouw vensterbank op het zuiden, oosten, noorden of westen is. Natuurlijk is er voor iedere vensterbank wel een plant. Maar welke planten kun je eigenlijk op jouw vensterbank zetten? Plantada heeft dit speciaal voor je uitgezocht en heeft voor iedere vensterbank wel een geschikte plant.

Planten Vensterbank Plantada Blog

Kamerplanten voor vensterbank op het zuiden

Staat jouw vensterbank op het zuiden, dan hebben jouw planten hier het meeste zonlicht. Zeker in de middag moet je oppassen dat jouw planten niet verbranden. Let helemaal goed op als het een warme zomerse middag is, dan kan de temperatuur flink oplopen. Zorg dan voor zonbescherming zoals vitrage/gordijnen. Volgens ons zijn dit een aantal toppers die jij kunt gebruiken voor een vensterbank op het zuiden:

# de Alocasia
# de Ficus
# de Musa
# de Olijfboom
# de Palmen 
# de Sansevieria
# de Yucca
# Cactussen en Vetplanten

Kamerplanten voor vensterbank op het oosten

Op het oosten zal het wel meevallen met de hitte, maar dit is wel een goede lichte plek. Zoals je misschien wel weet komt de zon op in het oosten, dus je planten genieten van dat lekkere ochtendzonnetje. Ga voor kamerplanten die van redelijk veel licht houden. Denk hierbij aan tropische planten die wel van wat warmte houden. Onze selectie voor kamerplanten in de vensterbank op het oosten is:

# de Alocasia
# de Calathea
# de Musa
# de Philodendron
# de Sansevieria
# de Spathiphyllum
# de Strelitzia

Kamerplanten voor vensterbank op het westen

Een heerlijk avondzonnetje, daar houden kamerplanten voor de vensterbank op het westen wel van. Zonlicht is hier niet super fel en de warmte valt daardoor ook wel mee. Eigenlijk kunnen heel veel kamerplanten op een vensterbank op het westen staan. De meest geschikte planten voor een vensterbank op het westen zijn:

# de Alocasia
# de Begonia Maculata
# de Dieffenbachia
# de Ficus
# de Pannenkoekenplant
# de Rhapis palm
# de Zamioculcas

Kamerplanten voor een vensterbank op het noorden

Staat jouw vensterbank op het noorden, dan hebben jouw planten weinig zon en dus ook minder licht. Maar dit is absoluut geen nadeel, want deze plek is dan wel geschikt voor heel veel kamerplanten! Bijna al onze groene kamerplanten doen het goed op een vensterbank op het noorden. Kies hier alleen niet voor bloeiende kamerplanten, daar is een vensterbank op het noorden echt te donker voor. Wij kiezen voor deze planten voor een vensterbank op het noorden:

# de Aglaonema
# de Alocasia
# de Dracaena
# de Calathea
# de Ficus
# de Musa
# de Strelitzia
# de Yucca
# de Rhapis palm 

Vond je deze informatie nuttig?

Shop hier onze planten voor in de vensterbank:

Andere bekeken ook

Menu