1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Planten in de babykamer

Planten in de babykamer

Een babykamer inrichten is natuurlijk heel leuk, zoals de meubeltjes uitzoeken, behangen, verven (welke kleur?) en op welke plek komt het wiegje. Je wilt er een fijne en rustige plek van maken voor je kindje. Maar weet je dat een gezond klimaat op de babykamer ook heel belangrijk is? En dat je dat heel makkelijk kunt bereiken, namelijk met planten.

Kamerplanten Babykamer

Gezond klimaat.

Het is heel belangrijk dat de temperatuur in de babykamer niet te hoog of te laag is. De temperatuur op een babykamer tussen 16 en 20 graden is ideaal. Dit geldt ook zeker voor de luchtvochtigheid in de babykamer, want een te droge lucht kan zeer vervelend zijn voor je baby. Dit kan vaak zorgen voor luchtwegproblemen. Een goede luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent. Ook een schone lucht is natuurlijk heel belangrijk. Want wat je niet kunt zien, zijn de vele minuscule giftige stofjes in de lucht. Formaldehyde is zo’n giftig stofje dat vaak voorkomt in de babykamer. Dit komt door de nieuwe meubeltjes, vloeren, gordijnen, verf en behanglijm. Wij adviseren dan ook om de babykamer zo vroeg mogelijk in te richten, zodat alle gevaarlijke stoffen zijn verdwenen als de baby er gaat slapen. Goed ventileren en zet er gewoon wat (luchtzuiverende) planten in!

Luchtzuiverende kamerplanten.

Planten in de babykamer, het is niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je babykamer. Maar planten in de babykamer heeft heel veel voordelen. Je geeft met planten je baby een gezonde groene (slaap)omgeving. Planten produceren overdag heel veel zuurstof en sommige planten doen dat zelfs ook ’s nachts. Ook hebben een aantal planten de eigenschap om de lucht in de babykamer een beetje helpen te zuiveren. Deze luchtzuiverende planten halen giftige stofjes uit de lucht en zetten deze weer om in schone lucht. Vroeger werd gedacht dat planten ongezond waren in de babykamer. Maar dat is zeker niet waar! Zet met een gerust hart gezellig wat planten neer, want een kamerplant geeft natuurlijk ook meer sfeer en gezelligheid aan de babykamer. En planten kan je natuurlijk goed afstemmen op het thema van de babykamer. Let wel op de plek waar je de planten neerzet. Zet ze op een veilige plek, waar de baby/peuter niet bij kan.

Leuke planten voor de babykamer:

Aloë Vera.
Deze plant geeft ook ’s nachts veel zuurstof af en hij is goed voor de nachtrust. De Aloë is niet giftig, dus een geschikte plant voor in de babykamer.

Ananasplant.
Deze plant heeft dezelfde eigenschappen als de Aloë Vera en ziet er ook nog heel decoratief uit.

Bananenplant.
Heb je een zonnige babykamer, dan is dit een geschikte plant.

Cactus.
Cactussen geven je babykamer een stoere look, maar pas op voor de stekels.

Pannenkoekplant.
Dit is een vrolijk plantje en wat leuk is aan deze plant is dat hij zelf “babyplantjes” heeft.

Palm
Door een palm in de babykamer te zetten, creëer je een vrolijke jungle-sfeer!

Sansevieria
De Sansevieria produceert ’s nachts ook zuurstof en is een zeer goede luchtzuiveraar. Pas op: deze plant is wel giftig!

Genoeg redenen dus om een paar mooie planten in de babykamer te zetten!

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu