1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Planten in de babykamer…DOEN!

Planten in de babykamer…DOEN!

Als aanstaande ouders ben je maar wat druk met het inrichten van de babykamer. Behangen, verven, waar zet je het wiegje neer, waar de commode en waar de kledingkast. Rust, Reinheid en Regelmaat is hét recept voor een gezonde opvoeding voor je kindje. Maar weet je dat een gezond klimaat op de kinderkamer ook heel belangrijk is? En dat is makkelijk te bereiken: namelijk met planten. Maak maar gauw wat ruimte en ontdek in deze blog wat het nut is van planten in de babykamer.

BabykamerPlantada

Planten in de babykamer.

Net als in elke kamer zijn planten ideaal om de zuurstofconcentratie in een babykamer op peil te houden. Want zodra kinderen slapen ademen ze zuurstof in en koolmonoxide uit. Een plant kan aan dat proces een positieve bijdrage brengen. Vaak hoor je dat planten op de kinderkamer ongezond zijn, dat planten ‘s nachts de zuurstof uit de kamer haalt. Maar planten gebruiken in de nacht maar een heel klein beetje zuurstof, jij verbruikt wel 4000 keer meer. Overdag produceren de planten juist heel veel zuurstof en sommige planten doen dat ook zelfs nog eens ’s nachts. Elke kamer heeft kamerplanten nodig, dus ook de babykamer. Met kamerplanten geef je de babykamer – zonder zorgen – een prachtige groene boost. Je creëert een rustige omgeving voor jouw kleintje. Kamerplanten in de babykamer verbeteren bovendien de gezondheid en nachtrust. Dit is te danken aan de luchtzuiverende werking van kamerplanten. Want wat je niet kunt zien, zijn de minuscule vervuilende stofjes in de lucht. En nee, dat is geen bangmakerij. Vooral formaldehyde is een stofje dat veel voorkomt. Het wordt als het ware uitgeademd door nieuwe meubels en vloeren, gordijnstof, verfsoorten en behanglijm. Juist al die dingen die de babykamer zo gezellig en kleurrijk maken. Wegpoetsen gaat niet: desinfecterende schoonmaakmiddelen bevatten juist dit onzichtbare gas en stofzuigers stoten fijnstof uit. Te veel van deze stofjes kunnen ongezond zijn.

En nu het goede nieuws:

Kamerplanten helpen deze stofjes uit de lucht te halen en zetten ze vervolgens om in schone zuurstof. Natuurlijk is ventileren ook een must, maar bij erg warm of juist koud weer niet altijd haalbaar. Planten zijn kampioen in fijnstof verwijdering (via hun bladeren) en luchtbevochtiging. Kleed je babykamer dus aan met een paar kamerplanten. Dan ben je verzekerd van schone lucht. Daarnaast staat het natuurlijk ook heel leuk! Denk bijvoorbeeld aan een grote, groene kamerplant naast de wieg. Zo geef je de babykamer direct een tropische look. Hangplanten zijn ook altijd een goed idee. Plaats deze planten bijvoorbeeld bij het raam in de babykamer. Bij het inrichten van de babykamer heb je natuurlijk meer vrijheid voor het kopen van kamerplanten, dan bij een kinderkamer voor wat oudere kinderen. In tegenstelling tot wat oudere kinderen, kunnen baby’s natuurlijk niet rondwandelen of klimmen. Daarom kan je in de babykamer bijna alle kamerplanten plaatsen, zolang je er maar voor zorgt dat jouw kleintje er niet bij kan. Houd hierbij ook rekening met eventueel los vallende bladeren, die mogen natuurlijk niet in de wieg vallen.

Welke planten kan je in de babykamer zetten? Je hoeft de babykamer niet gelijk om te toveren tot een “urban jungle”, een paar plantjes neerzetten is al genoeg. Maar welke planten moet je dan kopen voor in de babykamer?. Wij hebben al een paar leuke planten voor je uitgezocht:

De Pannenkoekplant
De Pannenkoekplant is een hip plantje dat de meeste mensen wel kennen. Deze plant met zijn mooie ronde bladeren is makkelijk te onderhouden.

De Varen
Heb je nog een grote, lege hoek te vullen? Dan is deze Varen precies wat je nodig hebt. Deze plant wordt behoorlijk groot, ziet er fantastisch uit.

De Bananenplant (Musa)
Houd je van tropische babykamer planten dan is de bananenplant een goede keuze. De Bananenplant heeft een plek met veel licht nodig, dus dat moet maar net het geval zijn in je babykamer. Als je deze plant regelmatig water geeft, groeit ie in korte tijd uit tot een flinke plant!

De Aloë Vera
De Aloë Vera geeft vooral ‘s nachts veel zuurstof af. Omdat deze plant niet giftig is, is die zeer geschikt voor op een babykamer. Hij is ook heel makkelijk te verzorgen. Perfect voor iedereen zonder groene vingers.

De Dracaena
Deze grote plant komt in heel veel verschillende vormen voor, die allemaal veilig zijn voor in de babykamer. Ga je voor een jungle-thema? Dan is dit de perfecte plant!

De Cactus
De cactus heeft natuurlijk weinig verzorging nodig. Je hebt ze in allerlei soorten en maten! Zet een paar cactussen in verschillende groottes en in gekleurde potjes op een plankje; je zult zien dat dat hartstikke gezellig staat!

De Sansevieria
Ideaal voor moeders die meer gesteld zijn op hun baby dan op hun kamerplant. Bij een niet overdreven grote babykamer is overigens al 1 plant genoeg om de lucht in de kamer schoon te houden Een vrouwentong heeft nauwelijks water en licht nodig, dus groene vingers zijn voor deze plant écht niet nodig.

De Goudpalm
Zet deze palmsoort in de kinderkamer voor een vrolijke jungle-sfeer! De goudpalm zorgt voor schone lucht en een goede luchtvochtigheid.

Met je dikke buik naar het tuincentrum, daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in. Dat snappen wij, dus bestel nu je planten lekker makkelijk online bij Plantada.nl en de planten worden ook nog eens gratis bij je thuis bezorgd.

Vond je deze informatie nuttig?

Andere bekeken ook

Menu