1. Home
  2. /
  3. Philodendron

Philodendron

Ben je op zoek naar een veelzijdige en makkelijke kamerplant? Dan is de Philodendron de perfecte plant.

Bij Plantada hebben we vele soorten Philodendron’s, zoals de bekende Monstera (Gatenplant). Dit is eigenlijk een aparte plantensoort, maar toch wordt deze plant een Philodendron genoemd. Ook de Philodendron Imperial Green, de Imperial Red, de Narrow Escape, de Xanadu, de Scandens, de Green Wonder en de Atom. Deze Philodendron’s zijn online in onze webshop te bestellen en worden vers van de kweker geleverd. Plaatst de Philodendron eenvoudig in je winkelmandje en na afronding van jouw bestelling, doen wij de rest.

De Philodendron is erg geliefd, omdat hij zo veelzijdig is. De Philodendron is er in vele vormen, soorten, kleuren en maten, waardoor er voor ieder wat wils is. Van een hippe Monstera (Gatenplant) tot aan de klassieke Imperial Red met zijn donkere bladeren, stuk voor stuk blikvangers voor in huis of op kantoor. De Philodendron kan worden opgedeeld in twee soorten: klimmers en niet-klimmers. Zo kan je kiezen voor klimmers zoals onder andere de Philodendron Monstera en de Philodendron Hastatum. De klimmende Philodendron groeit het best als hij via een mosstok omhoog kan klimmen. Naarmate de plant ouder wordt, ontstaan er grotere bladeren en krijgen deze meer karakteristieke kenmerken, zoals de diepe inhammen. Hoewel er in uiterlijk grote variatie bestaat, is de verzorging van alle Philodendrons in grote lijnen hetzelfde.

Monstera Gatenplant

Monstera kopen?

De Monstera (Gatenplant) is een erg populaire soort. Wij hebben ook de Monstera Monkey Leaf, De Philodendron Monstera groeit het best als ze via een mosstok omhoog kunnen klimmen. De Monstera Minima is een zijwaartse groeier. De unieke bladeren van de Gatenplant zorgen ervoor dat hij niet saai is, maar juist een enorme eyecatcher is. Koop de Philodendron Monstera eenvoudig online bij Plantada.

Philodendron Atom

Philodendron Atom kopen?

De Philodendron Atom is een vrij compacte plant. Hij heeft fraai gelobte bladeren met opvallende nerven en door zijn dikke stelen een robuust uiterlijk. Hij staat ook bekend als Mangroveplant. De kamerplant heeft prachtige donkergroene bladeren en dikke stelen die zorgen voor een écht robuust uiterlijk. Je zou het niet zeggen, maar dit is een klimplant. Hij klimt graag langs een mosstok, maar je kunt hem ook klein houden door uitlopers terug te leiden. Koop de Philodendron Atom eenvoudig online bij Plantada.

Xanadu Philodendron

Philodendron Xanadu kopen?

Bij de Philodendron Xanadu heeft de jonge plant langwerpige eikenbladachtige bladeren en bij een volwassen plant worden die breder en zeer diep ingesneden tot aan de middennerf aan toe. Door de lange stelen heeft de Xanadu ook veel ruimte nodig, de Xanadu wordt op den duur breder dan hoog. Als designplant echt geweldig in een eigentijds-, retro- of vintage-interieur! Koop de Philodendron Xanadu eenvoudig online bij Plantada.

Philodendron Hastatum

Philodendron Hastatum kopen?

Een ‘nieuwe’ plant die ook wel Silver Sword wordt genoemd vanwege de zilverkleurige zwaardvormige bladeren. Deze beauty zal je niet snel tegen komen. De Philodendron Hastatum groeit het best als hij via een mosstok omhoog kan klimmen. De Philodendron hastatum heeft stevige dikke stengels die een weelderige groei hebben en daarnaast ook snel groeien. Koop de Philodendron Hastatum eenvoudig online bij Plantada.

Philodendron Scandens

Philodendron Scandens kopen?

De Philodendron Scandens “Sweetheart plant” heeft kleinere, donkergroene hartvormige bladeren en is een hangplant. Dat wil niet zeggen dat deze plant niet gebruikt kan worden als klimplant. De plant groeit door lange uitlopers te maken waaraan zich steeds nieuwe bladeren vormen. Koop de Philodendron Scandens eenvoudig online bij Plantada.

Philodendron Narrow Escape

Philodendron Narrow Escape kopen?

Deze Philodendron Narrow Escape heeft grote puntige donkergroene, gekartelde bladeren met dikke stengels. Het blad is vrij leerachtig. Een bijzondere, speelse en tevens makkelijke kamerplant. Koop de Philodendron Narrow Escape eenvoudig online bij Plantada.

Philodendron Imperial Green

Philodendron Imperial Green kopen?

Deze sfeervolle Philodendron Imperial Green heeft prachtige grote stevige groene bladeren. De langwerpige glanzende bladeren zitten dicht bij elkaar en groeien verspreid rond de stam. Het is een snelgroeiend soort. Het is een oersterke, geen alledaagse plant. Koop de Philodendron Imperial Green eenvoudig online bij Plantada.

Philodendron Imperial Red

Philodendron Imperial Red kopen?

Deze Philodendron Imperia Red heeft ook grote langwerpige stevige bladeren. Deze zijn eerst helder roodachtig en later meer donkerrood tot bruin verkleuren. Ze groeien langs een rode stam de hoogte in, de Imperial Red groeit wat langzamer dan de Imperial Green. Koop de Philodendron Imperial Red eenvoudig online bij Plantada.

Philodendron Green Wonder

Philodendron Green Wonder kopen?

Deze Philodendron Green Wonder heeft grote bladeren aan zeer lange stelen, die wijd uiteen staan. De Green Wonder heeft geen hoofdblad, maar heeft aan het einde van de steel enkele breed staande bladeren. Deze mooie Philodendron Green Wonder is een aparte verschijning met zijn waaiervormige bladeren. Koop de Philodendron Green Wonder eenvoudig online bij Plantada.

Philodendron verzorging

Wil je meer weten over de Philodendron? Kijk dan bij onze plantenwijzer. Hier vind je alle informatie over de Philodendron.

Menu