Ouderwetse kamerplanten zijn populair!

door | 15 maart 2020

Ouderwetse kamerplanten, je kent ze wel, die kamerplanten die je alleen bij je oma in het bejaardenhuis zag staan. Maar dat is nu verleden tijd! Men zegt dat alles weer eens terugkeert of weer in de mode raakt en dit geldt zeker voor deze kamerplanten. Want öuderwetse” kamerplanten zijn nu super populair. Kamerplanten zijn natuurlijk nooit echt uit ons huis verdwenen, maar er werd wel minder naar omgekeken en over gepraat. Maar nu vintage een trend is, brengen “ouderwetse kamerplanten” je helemaal terug naar de sixties en seventies. Wat ons betreft passen ouderwetse kamerplanten in ieder interieur!

Ouderwetse kamerplanten Plantada

Heb jij weleens iets van jouw inboedel bij een kringloopwinkel gescoord? Lekker die vintage dingetjes zoeken die jouw woonkamer het echte retro-gevoel geeft. Dit is een goed begin, maar denk eens aan onze vintage kamerplanten. Deze planten hebben een nostalgische uitstraling en brengen je terug naar de sixties en seventies. Het is eigenlijk heel simpel, haal gewoon retro kamerplanten in huis!

Het retro gevoel door ouderwetse kamerplanten

Wij hebben ons best gedaan om voor jouw een aantal ouderwetse kamerplanten uit ons assortiment te selecteren, waarmee jij een op en top vintage interieur creëert:

De Sansevieria Vrouwentong.
Als je het over ouderwetse kamerplanten hebt, denken wij direct aan de Sansevieria Vrouwentong. Lange bladeren met een mooie tekening, deze plant is één en al vintage. Vroeger was deze plant niet uit de woonkamers weg te denken, een belangrijke reden hiervoor was dat deze plant oersterk is. Al met al is dit een echte retro plant!

De Monstera Gatenplant.
Elk jaar heb je wel een plant die opeens populair word. Maar deze plant gaat al echt een hele lange tijd mee. Vraag maar aan je ouders of zoek oude foto’s op. Wij denken dat je vaak de Monstera Gatenplant tegenkomt. Je kunt simpel weg niet om deze swingende seventies kamerplant heen!

De Pilea Peperomioides.
Wie kent de Pannenkoekplant niet? Met zijn vintage uitstraling een perfecte plant die past bij jouw retro inrichting. Wij zien deze plant met bladeren als pannenkoeken nu vaak terug in het huidige woonkamers. Denk je aan retro kamerplanten? Dan denk je natuurlijk aan een Pannenkoekplant. 

De Hertshoornvaren
Onze hangers zijn echte ouderwetse kamerplanten. We moeten toegeven dat we deze planten een tijdje uit het ook zijn verloren, maar ze zijn nu weer helemaal terug!

De Cactus.
Als jij denk aan ouderwetse kamerplanten dan denk je aan suf en prikkelend, mocht de cactus daar nou net bekend om staan. Of toch niet! Ga voor een cactus met een prachtige sierpot of mand. Als je dan toch kiest voor een cactus, ga dan direct voor de echte Western-film cactus. Dus ja, een cactus is een vintage topper!

De Ficus.
Ik zag je al vragend kijken, waar blijft die Ficus toch? Nou hier is hij dan, met zijn mooie groene kleur als jaren lang één van onze toppers. Wij zijn gek op de prachtige tekeningen op zijn bladeren.

De Alocasia Zebrina.
Een sterke plant met een vintage uitstraling, dat is de Olifantsoor. Hij kan zelfs tegen redelijk koude temperaturen, dus ook ideaal voor de mensen met iets minder groene vingers.

Vetplanten.
Deze planten staan super vet in een retro inrichting! Sorry voor deze woordgrap, maar wij moeten het imago van deze plant toch een beetje opkrikken. Wij vinden het niet terecht dat deze planten vaak worden weggezet als saai en suf. Deze ouderwetse kamerplanten zijn ook heel makkelijk in de verzorging.