1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Ouderwetse kamerplanten zijn populair!

Ouderwetse kamerplanten zijn populair!

Men zegt dat alles weer eens terugkeert. Dat schijnt nu ook voor kamerplanten te gelden. Kamerplanten zijn eigenlijk nooit echt verdwenen, maar toch zijn ze een tijdje door vele woonstylisten vergruisd. Een aantal kamerplanten zijn jarenlang zo ouderwets bevonden, dat ze alleen nog te vinden waren in de vensterbank van het bejaardentehuis of op een plantentafeltje bij je oma. Tot de omslag kwam: Kamerplanten van vroeger werd een trend. Veel kamerplanten die je jarenlang geen blik waardig gaf, zijn weer helemaal hip. Zo maken retro kamerplanten die in de jaren zeventig helemaal hot waren, nu weer een comeback. Ouderwetse kamerplanten, die je weer even terugbrengen naar het gevoel van ”toen”. Planten die in de seventies heel populair waren vinden opnieuw hun weg naar onze woonkamers.

OuderwetseKamerplantenPlantada

Veel mensen shoppen hun hele inboedel bij de kringloopwinkels, maar ze krijgen het toch niet voor elkaar om het vintage-gevoel goed over te brengen. Herkenbaar? Koop dan eens van die ouderwetse kamerplanten. Sommige planten hebben die lekkere nostalgische uitstraling, alsof ze zo uit de jaren ’70 zijn gestapt. Je voorziet je interieur van heel veel sfeer en dat alleen door deze “ouderwetse” kamerplanten in je huiskamer te halen!

Het 70’s gevoel door ouderwetse kamerplanten

Wij hebben een paar leuke kamerplanten in ons assortiment, waarmee je een VINTAGE interieur helemaal afmaakt:

De Sansevieria Vrouwentong.
De Sansevieria is wat ons betreft de meest retro kamerplant die er bestaat. Met zijn lange puntige bladeren en een prachtig motief, straalt deze plant één en al seventies uit. Destijds was hij niet uit het interieur te slaan, maar dat komt vooral omdat hij niet kapot te krijgen is. Dus één ding kan je niet ontkennen: deze plant is gewoon retro.

De Monstera Gatenplant.
De Monstera is echt niet alleen de laatste jaren enorm populair geworden. Sterker nog, als je oude foto’s van je ouders of grootouders bekijkt, zal je zien dat de Monstera er heel vaak op staat. De Monstera is ook ideaal als vrolijk bungelende hangplant, meer seventies dan dit wordt het niet!

De Pilea Peperomioides.
Deze Pannenkoekenplant met bladeren als pannenkoeken heeft een ontzettend retro uitstraling, maar is ook in hedendaagse interieurs niet weg te denken. Denk je retro, dan denk je aan de Pannenkoekenplant. Ook jouw favoriet?

De Hertshoornvaren
Een echte hangplant met een ouderwetse uitstraling. Meer vintage dan dit zal het niet worden, deze plant is helemaal terug van weggeweest.

De Cactus.
Suf en prikkelend, dat is toch heel lang het imago van de cactus geweest. Dat is voorbij, het oubollige imago is verdwenen. Ga voor een grote Cactus in een mand. Het liefst zo’n grote Cactus met twee armen, zoals je altijd in oude Western-films ziet. Een grote cactus is helemaal vintage-proof.

De Ficus.
Deze grote klassieker kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. De normale, groene Ficus is al jaren hartstikke mooi en nu nog steeds ëén van de toppers. Laat je verbazen door de prachtige tekeningen op het blad.

De Alocasia Zebrina.
Deze Olifantsoor heeft een echte retro uitstraling. Dit is een ontzettend sterke plant, zelfs koude temperaturen kan hij zonder moeite aan.

Vetplanten.
Vooral de vetplanten zijn niet weg te denken in een retro woning. Suf? Dat is voorbij, het oubollige imago is verdwenen. Ze zijn ook nog eens heel makkelijk te verzorgen, dus zet je huis er lekker vol mee!

Vond je deze informatie nuttig?

Shop hier onze Ouderwetse Kamerplanten:

Andere bekeken ook

Menu