Plantenwijzer

Makkelijke en sterke Kamerplanten

Vergeet jij ook je plant weleens water te geven of ben je vaak van huis? Ben je op zoek naar een makkelijke en sterke kamerplant? Bij Plantada vind je een uitgebreid assortiment makkelijke en sterke kamerplanten in allerlei soorten en maten en voor elk budget. Er is altijd wel een geschikte makkelijke kamerplant voor jou bij! Maak je aankoop helemaal compleet met een makkelijke en sterke plant in een mooie sierpot. Koop je makkelijke en sterke kamerplanten nu makkelijk online bij Plantada.nl.

Voordelen van makkelijke kamerplanten

Onder makkelijke en sterke kamerplanten verstaan wij kamerplanten die eenvoudig zijn in onderhoud en ook minder hoge eisen stellen aan hoeveelheid water en/of licht. Deze sterke planten kunnen vaak wel tegen een stootje en zijn daarom zeer geschikt voor op kantoor en studentenkamers. Makkelijke kamerplanten verzorgen kan iedereen, zelfs beginnelingen en mensen zonder groene vingers. Maak het jezelf makkelijk en ga voor onze makkelijke en sterke kamerplanten.

Verzorging van makkelijke kamerplanten

Makkelijke en sterke kamerplanten zijn er in verschillende soorten, maten, vormen en kleuren. Een makkelijke kamerplant betekent natuurlijk niet dat deze plant helemaal geen verzorging nodig heeft. Iedere plant heeft wel water, licht en wat aandacht nodig, ook de makkelijke kamerplanten. Het is heel belangrijk om je plant altijd op een plek te zetten waar die zich lekker voelt. Sommige planten houden van schaduw, andere meer van de volle zon. Neem een kijkje bij onze Plantenwijzer/Verzorging, daar kan je alles over de verzorging vinden en ook of jouw kamerplant liever in de schaduw, halfschaduw of in de zon staat.

Assortiment

Wij vinden dat iedereen groen in huis moet hebben! We hebben enkele populaire makkelijke en sterke kamerplanten voor je op een rijtje gezet. Welke sterke en makkelijke kamerplant kies jij?

Aloë Vera

Dit is dé perfecte beginnersplant. Deze plant heeft weinig water nodig, je geef pas water als de grond droog aanvoelt. Wanneer je hem een keer vergeet is dat helemaal niet erg. Een Aloë Vera overleeft (bijna) alles..

Cactus

De Cactus heb je in veel verschillende soorten. Ze zijn allemaal super makkelijk te verzorgen. In de winter kan hij zelfs maanden zonder water. De cactus kan op een lichte, maar ook op een donkere plek staan. Hij kan ook goed tegen droge lucht. De cactus is een plant waar je gewoon jaren van kan genieten.

Beaucarnea/Olifantspoot

De Beaucarnea is een makkelijke kamerplant die ook goed tegen temperatuurschommelingen en droogte kan. De Olifantspoot slaat water op in zijn stam en heeft daarom zeer weinig water nodig. Wedden dat deze plant het ook bij jou overleeft.

Pilea Peperomioides/Pannenkoekenplant

De Pannenkoekenplant is trendy en ontzettend makkelijk in de verzorging. De plant heeft maar weinig water nodig en kan op elk plekje in je huis gezet worden. Is ook zeer makkelijk te stekken.

Dracaena/Drakenbloedboom

Deze plant heeft weinig aandacht en water nodig. Je kan hem dan ook best een keer overslaan. Hij kan tegen een stootje en doet het ook goed op een wat donkere plek. Zeer geschikte als kantoor- of studentenplant.

Sansevieria/Vrouwentong

De Sanseveria is heel populair vanwege zijn eenvoudige verzorging. Geef deze oersterke en luchtzuiverende plant pas water als de grond helemaal is opgedroogd. De Sansevieria kan op elke plek staan en is een plant voor het leven.

Vetplanten

Een vetplant is ook een zeer makkelijke en sterke kamerplant. Hij heeft wel af en toe wat water nodig, maar ook voor deze plant geldt: liever te weinig dan te veel water. Dus vergeet je hem af en toe dan is dat helemaal geen ramp

Zamioculcas/ZZplant

Ben je op zoek naar een plant waar je bijna niet naar hoeft om te kijken? Dan is deze plant echt iets voor jou. Het enige waar hij echt niet tegen kan is te veel water en kou. Deze ijzersterke plant kan overal staan, zelfs dicht bij de verwarming.