Maak je eigen “URBAN JUNGLE”

door | 26 januari 2020

Het weer in Nederland laat het niet altijd toe om naar buiten te gaan. Voor buitenmensen en natuurliefhebbers is het houden van een Urban Jungle een goede manier om het buitenleven naar binnen te halen. Haal de natuur in huis en maak het binnen helemaal groen. Met Urban Jungle heb je altijd een buitengevoel als je binnen zit. Houd je van dynamisch en levendig? Dan is Urban Jungle helemaal jouw ding. Wees niet bang dat het over de top is. Hoe meer groen, hoe beter! Maak je eigen Urban Jungle door veel kamerplanten te combineren. Een Urban Jungle kan je in principe overal in huis creëren. Het ligt voor de hand te kiezen voor de woonkamer, omdat je hier veel bent en er dan lekker van kan genieten. Maar welke ruimte in huis je ook kiest, met een Urban Jungle kan je op een leuke manier je interieur meer karakter geven.

Urban Jungle, een trend die zich ook nu nog steeds voortzet.

Maar waar komt deze term vandaan? Urban betekent stedelijk en dit heeft vrij weinig te maken met een jungle. Met deze trend zoekt men het contrast op tussen stedelijk en groen. In de herfst en in de winter zit je veel binnen en zie je weinig van de natuur. Dit kan je oplossen door de natuur naar binnen te halen. Dat brengt veel voordelen met zich mee, kamerplanten zorgen voor gezelligheid en rust, maar ze zorgen daarnaast ook voor zuurstof in huis. Je bent dus ook nog eens gezond bezig.
Bij de Urban Jungle trend kies je voor kamerplanten die geen bloemen hebben, maar alleen groen blad. Zo kan je verschillende soorten planten met elkaar combineren, denk bijvoorbeeld aan het combineren van grootbladige kamerplanten met wat kleinere planten. Doe dit met een oneven aantal, dat maakt het net even wat rommeliger en zorgt voor die jungle look. Of ga voor staande kamerplanten gecombineerd met een hangplant. Zo krijg je zowel laag aan de grond als wat hoger in de lucht een oase van groen. De combinatie van kleine kamerplanten op een wandplank en grote kamerplanten op de vloer geeft ook een speels effect.

Wij hebben een lijstje gemaakt van favoriete kamerplanten waarmee je jouw Urban Jungle kunt realiseren:

Alocasia Wentii

Alocasia Zebrina XL

Musa (Bananenplant)

Kentia Palm

Yucca

Pilea peperomioides (Pannenkoekenplant)

Pilea Depressa

Euphorbia cactus

Sansevieria (Vrouwentong)