1. Home
  2. /
  3. Planten in pot
  4. /
  5. Flamingoplant – Anthurium “Red Champion” in pot Parma 35 cm

Flamingoplant – Anthurium “Red Champion” in pot Parma 35 cm

29.45

De Anthurium staat ook wel bekend als de Flamingoplant. Deze “Red Champion” staat in een  keramieke sierpot Parma. Is een sieraad in je huis!

Potmaat: Ø 17 cm
Hoogte: +/- 35 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Anthurium (Flamingoplant) “Red Champion” heeft donkergroene glimmende bladeren en prachtige middelgrote rode schutbladeren die eruit zien alsof ze voorzien zijn van een laklaag. Het gekleurde schutblad van de Anthurium wordt vaak ten onrechte aangezien voor de bloem. De echte bloemetjes van de plant groeien op de kolf en bestaan uit kleine bobbeltjes. Van deze prachtige kamerplant kan je met de juiste verzorging jarenlang plezier hebben. Om de plant optimaal te laten bloeien is het belangrijk om zo nu en dan de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Uitgebloeide bloemen zo laag mogelijk weg knippen en dat kan ook met oude bladeren. De plant bespaart zo zijn energie om weer nieuwe bloemen en blad te maken. Anthurium “Red Champion” is een luchtzuiverende plant die langdurig bloeit en steeds weer nieuwe bloemen aanmaakt.
Standplaats: Zet de Anthurium “Red Champion” op een lichte plek zonder direct zonlicht. Anthuriums houden van warmte, bij een temperatuur tussen de 20°C en de 22°C voelen zij zich het prettigst. Houd de plant ook uit de buurt van tocht en zet ze niet te dicht bij een hete radiator. Van te veel zonlicht krijgt de plant bruine randen of een gele gloed op de bloemen en bladeren. En van te weinig zonlicht krijgt de Anthurium groene bloemen.
Water: De Anthurium ”Red Champion” is een makkelijk te onderhouden kamerplant. De grond moet altijd licht vochtig zijn maar de wortels mogen niet in een laagje water staan. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. In de zomer één keer in de week water geven en in de winter één keer per twee weken. De plant ook regelmatig besproeien, vooral in de winter door de lage luchtvochtigheid in de woonkamer. Verder heb je er geen omkijken naar.
Giftig: De Anthurium “Red Champion” is giftig.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu