1. Home
  2. /
  3. Kerst
  4. /
  5. Amaryllis Rood in goudkleurig keramiek

Amaryllis Rood in goudkleurig keramiek

22.49

Een mooie Amaryllis met dieprode bloemen.  In enkele weken tijd evolueren de knoppen naar grote bloemen. Geniet rond de Kerstdagen van deze spectaculaire lelieachtige bloemen.

Potmaat: Ø 15 cm
Hoogte: +/- 30 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Als er 1 plant is die geliefd is rondom kerst, dan is het de Amaryllis wel. De Amaryllis (Hippeastrum) wordt gezien als één van de mooiste en meest bekende bloemenfamilies. Deze rode Amaryllis wordt geleverd in een goudkleurige keramieke pot. Als de bol voor ongeveer 1/3 deel uit de aarde steekt, zet hem dan in een donkere en eventueel koelere ruimte, totdat de steel met knop ongeveer 15 cm boven de bol uitsteekt. In deze periode geef je de Amaryllis weinig water, net niet laten uitdrogen. Dit is om te voorkomen dat er teveel blad aan komt, want hoe minder blad, hoe meer bloemen. Als de steel/knop 15 cm hoog is kan je de Amaryllis weer in de kamer zetten. Vanaf dit moment mag je hem ook weer voldoende water geven. Let wel op dat je het water alleen op de aarde giet en niet op de bol zelf. Nu is het een kwestie van wachten tot de bloei gaat beginnen. De Amaryllis kan 2x per jaar bloeien, in mei en december. Als de bol helemaal is uitgebloeid, kan je de steel er vanaf snijden en het blad nog 2 tot 3 weken laten staan. Blijf dan wel gewoon water geven. Na die 2 of 3 weken haal je de Amaryllis bol uit de grond en snij je ook het blad eraf. Laat de Amaryllis bol nu 2 tot 3 maanden op een koele donkere plaats rusten. Hierna kan je weer van vooraf aan beginnen voor de tweede bloei in één jaar tijd. Pas op: alle plantdelen en vooral de bol van de Amaryllis is giftig.

 


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu