1. Home
  2. /
  3. Kantoorplanten

Kantoorplanten

Op kantoor is het gebruik van planten geen uitzondering meer. Naast een betere werkomgeving zullen kantoorplanten ook de uitstraling van de ruimte verfraaien. Een groot voordeel van kantoorplanten is dat ze weinig aandacht en onderhoud nodig hebben.

Filter op prijs

Potmaat:

Standplaats:

Waarom kantoorplanten?

Op kantoren is de tijd van kale muren, degelijke bureaus en tl-balken wel verleden tijd. Tegenwoordig mogen planten op kantoor niet ontbreken. Planten op de werkvloer zorgen voor een aangename werkomgeving, werken stressverlagend en prestatieverhogend. Planten op de werkplek hebben een gunstig effect op medewerkers die last hebben van stress of vermoeidheid. Een paar planten op kantoor kan al een groot verschil maken. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 30% procent van de werknemers last heeft van stress, dus is de aanwezigheid van planten op de werkplek geen overbodige luxe. Vooral luchtzuiverende planten zijn belangrijk voor het welzijn en werkprestaties van je werknemers, zoals de Dracaena, Sanseveria en de Goudpalm. Op kantoor is het is niet praktisch om planten te nemen die veel onderhoud nodig hebben. Op onze website vind je bij de plantenwijzer alle informatie over onze planten, wat ze nodig hebben aan water, zonlicht en andere verzorgingstips. Tip: Om verwarring te voorkomen, stel één persoon aan om de planten te verzorgen. Ben je er al over uit met welke mooie planten jij je kantoor groener, gezonder en gezelliger gaat maken?

Voordelen kantoorplanten?

Wil je jouw kantoor gezelliger en leuker maken? Kies dan voor planten op kantoor. Een plantje op het bureau verhoogt de productiviteit met wel 15%. Dat doet hij door onder andere een fijne geur te verspreiden, de luchtkwaliteit te verbeteren en geluid te dempen. Stress vermindert met 60%, vermoeidheid met 38%. Kantoorplanten hebben dus veel voordelen:

# Verhoog de productiviteit van je werknemers
Na veel onderzoek blijkt dat de productiviteit van werknemers een stuk hoger ligt wanneer zij werken in een ruimte met kantoorplanten. Je hoeft echt niet je hele kantoor vol te zetten met planten, vaak zijn een paar kantoorplanten al voldoende om de productiviteit van jouw werknemers te verhogen. Naast de productiviteit zorgen kantoorplanten ook voor een verhoogde creativiteit en een beter concentratievermogen. Ook het humeur van je werknemers wordt beter en daarmee ook de sfeer op kantoor.

# Gezonde lucht op kantoor
Computers, printers en kopieermachines vervuilen de lucht op kantoor. Ze stralen schadelijke stoffen uit en deze giftige stoffen, zoals koolstofdioxide, worden gewoon weer ingeademd. Dit heeft natuurlijk een slechte invloed op de gezondheid van je werknemers. Kantoorplanten zorgen op kantoor voor een gezondere lucht, omdat planten koolstofdioxide (CO2) omzetten in zuurstof en ook eens voor zorgen dat andere schadelijke stoffen uit de lucht gehaald worden. De lucht op kantoor wordt dus een stuk gezonder met kantoorplanten. En hoe schoner de lucht is, des te beter en gezonder er gewerkt kan worden.

# Betere luchtvochtigheid op kantoor
Heb je op kantoor weleens last van droge ogen, hoofdpijn of een droge huid? Dit probleem ligt vaak aan de concentratie luchtvochtigheid. Vooral in de winter is dit een veelvoorkomend probleem, omdat de verwarming dan overuren maakt. Hierdoor ontstaat er een droge lucht en dat is niet bepaald gezond, want virussen verspreiden zich sneller, wanneer de lucht op kantoor droog is. Kantoorplanten zorgen voor een betere luchtvochtigheid. Dus het is zeker aan te raden kantoorplanten te nemen, want je zit natuurlijk niet te wachten op zieke werknemers.

Welke planten zijn geschikt voor kantoor?

Er zijn vele planten verkrijgbaar, maar welke planten zijn geschikt voor kantoor? Ben je op zoek naar grote kantoorplanten of een kleiner soort voor op een bureau? Eigenlijk zijn alle planten wel geschikt voor op kantoor, maar de meest geschikte kantoorplanten zijn toch de luchtzuiverende kantoorplanten. Welke kantoorplanten ga je kopen?

#1 De Beaucarnea
De Beaucarnea, beter bekend als de Olifantspoot, is een geschikte kantoorplant. Het is een plant die weinig water nodig heeft en prima enkele weken zonder water kan. De Olifantspoot staat graag op een zonnige standplaats.

#2 De Dracaena
De Dracaena is ook de ideale kantoorplant. Dit komt omdat deze plant het goed doet op plekken verder van het raam en liever iets te droog staat dan te nat. Daarnaast is bij Plantada de Dracaena in vele varianten verkrijgbaar.

#3 De Ficus
Deze plant is de meest geschikte en ook de populairste, een ideale plant voor op kantoor. Ficussen zijn er in alle soorten en maten, waardoor er altijd wel een mooi exemplaar te vinden is voor jouw kantoor. De Ficus filtert de lucht, hij zorgt ervoor dat alle giftige stoffen worden opgenomen en vervolgens worden afgebroken. De Ficus is een kantoorplant die graag op een standplaats staat met veel licht.

#4 De Goudpalm
De Goudpalm is misschien wel de meest luchtzuiverende kantoorplant die je kunt vinden. Hij filtert schadelijke stoffen, maakt zuurstof aan én is ook nog eens heel gemakkelijk in onderhoud.

#5 De Kentia palm
De Kentia is de ideale sierpalm voor op kantoor, omdat deze palm weinig eisen stelt aan de lichtintensiteit. Deze palm is bij Plantada verkrijgbaar in diverse hoogtematen.

#6 De Philodendron
De Philodendron is er in diverse vormen en maten. De populairste varianten als kantoorplant zijn: Philodendron Monstera en de Philodendron Scandens, deze planten zijn een stoere toevoeging aan ieder kantoor. De Philodendron staat het liefste wat verder van het raam.

#7 De Rhapis
Er is geen plant die een lagere lichtintensiteit overleefd dan de Rhapis palm. De Rhapis is de kantoorplant die het meest donker kan staan. Daarom kan de Rhapis meerdere meters van het raam staan, op een donkere, schaduw of halfschaduw plaats. Ook is de Rhapis makkelijk te onderhouden.

#8 De Sanseveria
Ook de Sansevieria staat bekend vanwege zijn makkelijke verzorging. Daarnaast kan de Sanseveria weken zonder water en kan deze in het raamkozijn of verder van het raam worden gezet.

#9 De Schefflera
Vanwege de aparte bladeren en het zeer makkelijk onderhoud is deze plant een geliefde kantoorplant. Hij staat wel het liefst op een lichte plaats.

#10 De Yucca
De Yucca is als kantoorplant goed geschikt, omdat deze plant weinig water nodig heeft. Zo kan de Yucca er prima tegen wanneer deze enkele weken geen water krijgt. De Yucca kan je het beste op een zonnige standplaats dicht bij het raam zetten.

Kantoorplanten online bestellen

Ben je overtuigd van alle voordelen van kantoorplanten? Had je verwacht dat het zo makkelijk zou zijn om te zorgen voor een gezonde werkomgeving voor je werknemers? Ga je kantoorplanten dus eenvoudig en snel online bestellen. Maar heb je het te druk om naar een tuincentrum te gaan? Geen probleem, want je kunt bij Plantada 24 uur per dag online kantoorplanten bestellen.

Menu