Plantenwijzer

Kantoorplanten kopen

Tegenwoordig mogen planten op kantoor echt niet meer ontbreken. Planten op de werkvloer zorgen namelijk voor een gezonde werkomgeving, werken stress verlagend en zijn prestatie verhogend. Wil jij ook je kantoor gezelliger en gezonder maken? Kies dan voor planten op kantoor. Bij ons vind je prachtige kantoorplanten in allerlei soorten en maten en voor elk budget. Koop je kantoorplanten nu makkelijk online bij Plantada.nl.

Voordelen kantoorplanten

De meest geschikte kantoorplanten zijn planten die makkelijk te onderhouden zijn, die veel water verdampen en luchtzuiverend zijn. Na veel onderzoek blijkt dat de productiviteit van werknemers een stuk hoger is met kantoorplanten. Ook zorgen planten op kantoor voor minder stress, een betere concentratie en ze verhogen de creativiteit. Het is ook goed voor het humeur van je werknemers en dat is natuurlijk weer beter voor de werksfeer. Kantoorplanten zijn niet alleen goed voor je werknemers, maar ze zorgen natuurlijk ook voor een representatieve uitstraling.

Gezonde werkomgeving

Veel computers, printers en kopieermachines, maar ook synthetisch meubilair, vloerbedekking, electronica en ook “gewoon” stof vervuilen de lucht op kantoor. Ook zitten er vaak te veel mensen in een te kleine ruimte. Het kan zelfs zijn dat de “binnenlucht” nog meer vervuild is dan de buitenlucht. Dit heeft natuurlijk een slechte invloed op de gezondheid van je werknemers. Kantoorplanten zorgen op kantoor voor een gezonder binnenklimaat, want ze kunnen een gedeelte van deze schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Hoe schoner de lucht is, hoe beter en gezonder er gewerkt kan worden.

Luchtvochtigheid

Een lage luchtvochtigheid is ook vaak een groot probleem in een kantoor. Heb je op kantoor weleens last van hoofdpijn, droge ogen, zere keel? Dan komt dit vaak door een te lage luchtvochtigheid. Vooral in de winter als de verwarming aan staat is dit een groot probleem. Droge en warme lucht is niet gezond, want virussen verspreiden zich dan sneller. Wil je geen zieke werknemers, dan raden wij echt kantoorplanten aan. Hoe meer planten, hoe hoger de luchtvochtigheid op kantoor.

Verzorging kantoorplanten

Een paar planten op kantoor kan al een groot verschil maken. Een kantoorplant is echt niet moeilijk te verzorgen! Het probleem is vaak dat kantoorplanten of doodgaan door te veel water of te weinig, omdat ze juist worden vergeten. Een handige tip is dan ook dat één persoon de planten water geeft en verzorgd! Planten die goed verzorgd worden blijven lang mooi en hebben een lange levensduur.

Populaire kantoorplanten

Wij vinden dat ieder kantoor groen moet hebben! We hebben enkele populaire kantoorplanten voor je op een rijtje gezet. Welke kantoorplant kies jij?

Areca/Goudpalm

Het is de ideale plant voor op kantoor, omdat deze palm weinig eisen stelt aan zijn standplaats en verzorging. Deze plant is ook bestand tegen groter temperatuurverschillen. De palm zorgt voor een gezond binnenklimaat en is daarom al eens “kantoorplant van het jaar” geweest.

Ficus

Dit is de meest geschikte en ook de populairste kantoorplant. Deze stoere plant heeft namelijk weinig water en licht nodig om gezond te blijven Het is een ideale sterke en luchtzuiverende plant voor op kantoor.

Sansevieria/Vrouwentong

Deze plant staat natuurlijk ook bekend vanwege zijn makkelijke verzorging, deze plant kan weken zonder water. Hij heeft een hoge luchtzuiverende werking en produceert zelfs ’s nachts zuurstof. Hij is (bijna) onverwoestbaar en kan ook op elke plek neergezet worden.

Aloë Vera

De Aloë Vera is ook zo’n makkelijke kantoorplant. Hij is onderhoudsarm en doet niet moeilijk als hij weken verwaarloosd wordt. Het is een sterke en luchtzuiverende plant. De Aloë Vera kan goed tegen droogte, het is een echte overlever!

Spathiphyllum/Lepelplant

Dit is een sierlijke en makkelijke kantoorplant. Hij filtert de meeste chemische stoffen uit de lucht. Hij verbeterd tevens de luchtvochtigheid. Deze plant is de perfecte oplossing voor alle kantoor ruimtes!

Beaucarnea/Olifantspoot

is ook zeker een geschikte kantoorplant. Het is een sierlijke plant die weinig water nodig heeft en prima enkele weken zonder water kan. De Olifantspoot staat wel graag op een lichte tot zonnige plek.

Dracaena/Drakenbloedboom

is ook een ideale kantoorplant. Dit komt omdat deze plant liever iets te droog staat dan te nat. Deze plant kan goed op een vrij donkere plek staan. De Dracaena is ook goed in het zuiveren van de lucht.

Zamioculcas/ZZplant

Oersterk en ook een zeer populaire kantoorplant. Hij heeft niet vaak water nodig en je hebt er bijna geen omkijken naar. Kan ook op iedere plek staan. Geweldige plant voor op kantoor dus!

Bestel eenvoudig

Ben je al overtuigd van alle voordelen van kantoorplanten? Weet je al welke planten jouw kantoor groener, gezonder en gezelliger gaan maken? Bestel jouw kantoorplanten makkelijk, snel en veilig via Plantada.nl.