1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Phlebodium Areum (Blauwvaren) 40 cm – 2 stuks

Phlebodium Areum (Blauwvaren) 40 cm – 2 stuks

45.90 31.95

Deze Phlebodium Aurum “Blue Star”, wordt ook wel Zinkvaren of Blauwvaren genoemd. Sterk, gezellig en gezond!

Feel Green label
Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 17 cm
Hoogte: +/- 40 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Phlebodium Areum is in Nederland beter bekend als de Zinkvaren of Blauwvaren. De Phlebodium Areum “Blue Star” is populair vanwege zijn grijspblauw-groene bladkleur. Deze plant is een aantrekkelijke plant met zijn vingervormige blauwgroene blaadjes. De bladeren staan alle kanten op, een opvallende varen met een typisch ‘niet varenachtig’ uiterlijk. Een varen afkomstig uit de tropische wouden van Zuid-Amerika. Hij heeft deels boven en deels onder de aarde kruipende (lucht)wortels met een geelachtig-bruine beharing. De Blauwvaren stelt weinig eisen en is eenvoudig te verzorgen. Naast het mooie blad met vrolijke kronkels is hij ook nog eens heel goed om in huis te hebben. Hij helpt namelijk mee om de lucht te zuiveren. Als de plant een lelijk blad heeft kan je deze zo laag mogelijk wegknippen voor de sierwaarde van de plant. Het is een echte blikvanger in elk interieur. Profiteer van onze Plantada deal!
Standplaats: De Blauwvaren doet niet moeilijk over zijn standplaats. Deze plant kan overal staan, als hij maar niet in direct zonlicht staat. Een plek in de (half)schaduw is dus perfect. Zet deze plant ook niet te dicht in de buurt van de verwarming of op de tocht. In tegenstelling tot veel andere varens kan deze varen wat beter omgaan met drogere lucht. Deze Blauwvaren kan ook erg goed in de badkamer. Het is een kamerplant, maar hij doet het ’s zomers buiten ook goed.
Water: De Blauwvaren houdt er van om continu in een licht vochtige grond te staan, maar zonder dat de plant in een laag water komt te staan. Het is beter om in kleinere beetjes water te geven dan in één keer heel veel. Geef de Blauwvaren niet midden in de plant water. Deze varen ook af en toe besproeien
Giftig: De Blauwvaren is niet giftig.
Feel Green: Feel Green is hét duurzaamheidsmerk van Decorum Company. Feel Green biedt een volledig duurzaam aanbod van planten met de kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De kwekers gebruiken alleen milieuvriendelijke middelen voor de groei van hun gewassen, verpakken hun producten in afbreekbare of hernieuwbare materialen en werken hard aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Daardoor kunnen wij jullie verzekeren dat deze groene producten die je koopt ook echt groen zijn.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu