1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Yucca XL (Palmlelie) 110 cm

Yucca XL (Palmlelie) 110 cm

54.99

Deze Yucca  is stoer en makkelijk!

Hoogte: ±110 cm
Potmaat: Ø 27 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Bij deze grote Yucca Elephantipes groeien de bladeren in de top direct uit de dikke stevige stam. De dikke langwerpige bladeren eindigen in een punt en staan alle kanten op. Deze stoere Yucca heeft meerdere stammen in één pot en in verschillende hoogtes. Dit zorgt voor een speels effect. De plant wordt ook wel Palmlelie of Maya boom genoemd. Het is een sterke en zeer stoere plant. Zet de Yuca op een lichte- tot zonnige plek. Omdat de Yucca tegen koelte kan is het een geschikte plant voor in huis, kantoor of horeca.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Yucca nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Yucca heeft weinig water nodig, omdat hij water kan opslaan in zijn stam. in de zomer zal hij iets vaker water nodig hebben, geef water als de bovenlaag van de potgrond droog begint te worden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de winter kan deze plant wel 4 tot 6 weken zonder water,
# Sproeien
Deze plant kan goed tegen wat drogere lucht. Besproei de plant wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Yucca kan prima zonder extra voeding. In de lente en zomer kan je één keer per zes weken een beetje plantenvoeding aan het water toevoegen.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Yucca is geen snelle groeier, verpot hem één keer per drie jaar. Dit kan je het beste in het begin van de lente doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Een Yucca hoeft niet echt gesnoeid te worden. De onderste bladeren van de Yucca kunnen na een tijdje verkleuren. Deze kan je zonder problemen van de plant naar beneden aftrekken. Boven maakt de plant nieuwe bladeren aan.
# Giftig
Het sap van de Yucca is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Yucca is luchtzuiverend. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Yucca in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Als de stam aan de onderkant zacht word of de bladeren gaan hangen, geef je teveel water.

Deze Yucca komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu