1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Xanthosoma Sagittifolium “Lime” 75 cm

Xanthosoma Sagittifolium “Lime” 75 cm

30.49

Deze aparte Xanthosoma Sagittifolium Lime is een zeer trendy en decoratieve kamer- en kantoorplant. Geniet van het frisse groene blad van deze “Lime” variant.

Luchtzuiverend
Potmaat: Ø 21 cm
Hoogte: +/- 75 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Xanthosoma “Lime” heeft een fris groen blad. Het blad zal als de plant groeit het oude blad laten hangen zodat het nieuwe blad de kans krijgt om te groeien. Het oude blad kan gewoon worden afgeknipt. Het nieuwe blad zal omhoog groeien en groter zijn dan de vorige bladeren en zo zal de plant langzaam groter worden. Xanthosoma betekent Xanthos (geel) Soma (lichaam). In West-Afrika werd de plant veel gegeten vanwege de zetmeelrijke knol en het blad en de stengels die vol zitten met eiwitten en vitamines. Het voedingsgewas is nog altijd populair in Cuba, Costa Rica, de Filipijnen en in Suriname. In genoemde landen is de knol een basisingredient van de ovenschotel pom. Het blad van deze Xanthosoma Lime zorgt voor een frisse touch in je interieur!
Standplaats: De Xanthosoma Lime houdt van een lichte standplaats, maar niet in de volle zon. In de volle zon kan het blad beschadigen. Staat de plant teveel in het donker of in de schaduw, dan zullen de bladeren het licht gaan opzoeken en komt de plant scheef te staan. Draai de plant regelmatig zodat deze recht blijft groeien. De Xanthosoma Lime groeit het best bij kamertemperatuur en niet te dicht bij de verwarming. Van een te droge lucht zal deze plant te snel uitdrogen.
Water: De aarde van de Xanthosoma Lime altijd vochtig houden, Regelmatig water geven, zeker niet laten uitdrogen, maar ook niet met de wortels in een laagje water laten staan. Ook een goede luchtvochtigheid is belangrijk, anders kunnen de bladranden indrogen. Besproei de bladeren bij droge lucht daarom regelmatig.
Giftig: Deze Xanthosoma Lime is licht giftig. De knollen van deze plant worden gegeten, maar dit zijn andere soorten dan onze kamerplanten. Dus niet eetbaar!


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu