1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Xanthosoma Sagittifolium Frozen Planet Bush 75 cm

Xanthosoma Sagittifolium Frozen Planet Bush 75 cm

37.95

Deze unieke Xanthosoma “Frozen Planet Bush” zorgt voor een frisse touch!

Hoogte: ±75 cm
Potmaat: Ø 21 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Xanthosoma Sagittifolium “Frozen Planet Bush” heeft grote hartvormig bladeren. De bladeren en stengels van deze plant zijn prachtig. Door een laagje op de stengels lijkt het alsof ze bevroren zijn. De Xanthosoma lijkt heel veel op de Alocasia. De plant zal naarmate hij groeit het oude blad laten hangen, dit blad kan je afknippen. Het nieuwe blad zal steeds groter groter zijn dan het oude blad. Zo wordt de plant langzaam groter. Deze tropische plant komt van oorsprong uit Midden en Zuid Amerika en behoort tot de Aronskelkfamilie. Zet de plant op een lichte- tot halfschaduw plek, maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant ook op een tochtvrije plek en niet in de buurt van de verwarming. Ideale temperatuur is tussen de 18–24°C

# Waterbehoefte.
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Bananenplant nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Xanthosoma licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag niet uitdrogen.  In de winter is de waterbehoefte een stuk minder. Potgrond mag niet uitdrogen.
# Sproeien
De Xanthosoma houdt van een hoge luchtvochtigheid. Besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Xanthosoma één keer per maand wat voeding. In de herfst en winter groeit de plant niet en heeft hij geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Bananenplant is een snelle groeier, verpot hem daarom het liefst ieder jaar. Dit kan je het beste in het begin van de lente doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Wanneer de Xanthosoma nieuwe bladeren vormt kan het zijn dat een ouder blad gaat hangen. Knip het oude blad dan weg. Zo kan de plant al zijn energie in de nieuwe bladeren steken.
# Giftig
De Xanthosomo is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Xanthosoma is een licht luchtzuiverend, maar door zijn grote bladeren is hij wel goed in het verhogen van de luchtvochtigheid.
# Ziektes en problemen
Een Xanthosoma in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De bladeren van deze plant zoeken het licht op, regelmatig een kwartslag draaien voorkomt dat de plant scheef groeit.Het blad van de Bananenplant is kwetsbaar voor scheuren.

Deze Xanthosomo komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu