1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Xanthosoma “Frozen Planet Bush” 75 cm

Xanthosoma “Frozen Planet Bush” 75 cm

31.49

Deze imposante Xanthosoma is een trendy groene kamerplant en heeft prachtige stengels met een mooi groot blad.

Luchtzuiverend
Potmaat: Ø 21 cm
Hoogte: +/- 75 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen

Meer informatie

Deze mooie Xanthosoma “Frozen Planet Bush” lijkt veel op de Alocasia. . De bekendste soort is deze “Frozen Planet”. Deze plant komt uit Azië en heeft deze naam gekregen, omdat een aanslag op het blad wat doet denken aan een rijp laagje, alsof het blad is bevroren. Xanthosoma betekent geel (xanthos) lichaam (soma). Sommige soorten hebben een geelkleurig weefsel in de knol.
Standplaats:
Zet de Xanthosoma op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. De volle zon kan het blad beschadigen. Draai de plant regelmatig zodat deze recht blijft groeien. Staat de plant teveel in het donker of in de schaduw, dan zullen de bladen het licht gaan opzoeken en komt de plant scheef te staan. De Xanthosoma groeit het best bij kamertemperatuur en niet te dicht bij de verwarming. Van een te droge lucht zal de plant te snel uitdrogen.
Water: De grond van deze Xanthosomo altijd vochtig houden zonder dat de wortels van de plant in een laag water staat. Ook een goede luchtvochtigheid is belangrijk. Anders kunnen de bladranden ingedroogd raken. Besproei de bladeren bij droge lucht daarom regelmatig.
Giftig


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu