1. Home
  2. /
  3. Planten in pot
  4. /
  5. Tropische Kamerplanten mix – Alocasia, Monstera, Radermarchera, Schefflera 30 cm in zwart/wit keramiek

Tropische Kamerplanten mix – Alocasia, Monstera, Radermarchera, Schefflera 30 cm in zwart/wit keramiek

46.49

Met deze tropische kamerplanten in trendy potten haal je de tropen in huis!

Hoogte: ±30 cm
Potmaat: Ø 13 cm 

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Kan je moeilijk kiezen? Wij hebben nu deze tropische kamerplanten mix voor je! Deze mix bestaat uit vier verschillende groene kamerplanten in keramiek zwart/wit. Met deze “Tropische mix” geef je jouw interieur direct veel meer karakter en een natuurlijke boost. Haal ook de tropen in huis! Een leuk en duurzaam cadeau! Leuk om te geven, leuk om te krijgen.

Alocasia Cucullata
Deze grote Alocasia Cucullata heeft grote heldergroene bladeren. Deze stevige glanzende bladeren zijn hart- tot pijlvormig en zitten aan lange gladde bladstelen die uit een knol groeien. Vanuit de stengel van een blad groeit een steeds groter nieuw blad. De Alocasia Cucullata kan wel twee meter hoog worden. De Alocasia wordt ook wel Olifantsoor of Reuzentaro genoemd. Een voordeel van de Cucullata is dat er geen druppels worden gevormd aan de punten van de bladeren (guttatie). Dus deze Alocasia is veilig voor je vloer. Zet de Alocasia op een lichte standplaats, maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant ook op een tochtvrije plek en niet in de buurt van de verwarming. Ideale temperatuur is 18 tot 25°C. Geef de Alocasia regelmatig water. Hij houdt van licht vochtige grond, maar zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven.  In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. De Alocasia is licht giftig. Het sap is irriterend voor je huid en slijmvliezen. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

Monstera
De Monstera Deliciosa heeft grote glanzende, donkergroene bladeren. De naam “Gatenplant” dankt de plant aan de speciale vorm van de bladeren, vol met gaten. Hoe groter het blad, hoe meer gaten het blad krijgt. De Monstera krijgt net als de Alocasia nieuw blad vanuit de huidige bladeren. Nieuw blad groeit opgerold en rolt dan uit. Het jonge blad is hartvormig, later krijgt het blad pas de inkepingen en gaten. Zet de Monstera op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Ideale temperatuur is tussen de 18-22°C. De ijzersterke Monstera is één van de meest bekende en trendy planten om in huis of kantoor te hebben. Houdt de grond van de Monstera licht vochtig, maar niet te nat. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Geef liever regelmatig kleine beetjes water dan veel per keer. Te veel water in één keer kan zorgen voor guttatie (druppeltjes op de bladpunten). In de winter mag de grond kort uitdrogen. De Monstera houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze tropische plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. De Monstera is giftig. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren.

Radermachera Sinica
De Rademachera Sinica Mangrove (Slangenboom) heeft frisse diepgroene bladeren. Het is een opvallende kleine kamerboom. Met het bonsai-achtige houtgewas boven de grond zorgt hij voor een exclusieve look. Het is een vrij nieuwe kamerplant. De Rademachera houdt van een warme, zonnige plek. Zet deze plant op een tochtvrije plek. Ideale temperatuur is tussen de 18-25°C. De grond van de Rademachera altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag zeker niet uitdrogen. Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. De Rademachera Sinica Mangrove is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.

Schefflera
De Schefflera die door zijn aparte bladeren Vingersboom genoemd wordt. Hij ziet er uit als een boom, met duidelijk zichtbare stammen en een kruin. Het is een makkelijke plant die geschikt is voor die lastige zonnige plek of voor dat ene donkere hoekje van je woonkamer. Maar vermijd altijd direct zonlicht. Ideale temperatuur is tussen de 18 en 23°C. In de zomer kan hij naar buiten op het terras. De grond van de Schefflera licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. In de winter mag de grond iets uitdrogen tussen twee gietbeurten in. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer. Deze plant kan goed tegen wat drogere lucht. Besproei wel regelmatig met lauw water, dit helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. De Schefflera is licht giftig. Het sap kan lichte irritaties op de huid veroorzaken. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

Deze kamerplanten mix komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden. 


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu