1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Tradescantia Zebrina Purpusii (Vaderplant) 45 cm

Tradescantia Zebrina Purpusii (Vaderplant) 45 cm

27.85

Deze populaire kleurrijke Tradescantia Zebrina is geschikt als hang- en als klimplant.

Hoogte: ±45 cm
Potmaat: Ø 17cm
Klik hier voor onze Plantada Deal!

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Tradescantia Zebrina Purpusii (Vaderplant) heeft kleurrijke bladeren. Het blad heeft verschillende kleuren groen en de onderkant van het blad heeft een prachtige paarse kleur. Hierdoor valt hij goed op tussen je andere groene kamerplanten. Deze vetplant heeft een wat slordige groei, maar dat staat juist lekker speels. Hij wordt geleverd in hangpot waarbij de haak kan worden verwijderd, zodat je hem ook neer kan zetten. Deze plant staat het liefst op een lichte- tot zonnige plek, vermijd direct zonlicht. Bij te weinig licht vervaagt zijn paarse kleur. Pas ook op voor tocht. Ideale temperatuur is tussen de 12-21C°.

# Waterbehoefte
De Tradescantia Zebrina kan vocht opslaan in zijn blaadjes en heeft dus niet zoveel water nodig. Je kan deze plant beter af en toe een flinke hoeveelheid water geven en dan een langere tijd overslaan. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Laat potgrond niet helemaal uitdrogen.
# Sproeien
De Tradescantia Zebrina houdt van een hoge luchtvochtigheid. Besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Tradescantia is een snelle groeier, geef in de lente en zomer maandelijks één of twee keer een beetje voeding.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Verpot deze plant het liefst ieder jaar. Neem altijd een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Bij een wat oudere plant wordt de bovenzijde vaak kaal, terwijl de onderzijde blijft doorgroeien. Snoei de plant daarom regelmatig met 25% terug. Hierdoor zal hij zich van bovenaf steeds vernieuwen. De Tradescantia is een super snelle groeier. Worden de slierten te lang kan je deze gewoon afknippen.
# Giftig
De Tradescantia Zebrina Is licht giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Tradescantia Zebrina heeft maar weinig luchtzuiverende eigenschappen.
# Ziektes en problemen
Een Tradescantia Zebrina in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole.
# Plantada-tip
Deze plant is makkelijk te stekken en te vermeerderen.

Deze Tradescantia Zebrina komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu