1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Palm Trachycarpus Wagneriana in pot antraciet 85 cm

Palm Trachycarpus Wagneriana in pot antraciet 85 cm

37.49

Deze winterharde Trachycarpus Wagnerianus “Wagnerpalm” is een makkelijke palm. Hij kan zowel buiten als binnen geplaatst worden.

Potmaat: Ø 26 cm
Hoogte: +/- 85

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Trachycarpus Wagnerianus “Wagner palm” is de meest verkochte winterharde palmboom van Nederland. Hij krijgt een lange rechte stam met aan de top een palmtakkenkruin met waaiervormige sterke bladeren. Het blad van deze palm is erg sterk en stijf, waardoor hij de Nederlandse winters overleeft (-16 graden). De Wagner palm groeit in het begin langzaam, maar als er eenmaal een stam is gevormd groeit de palm vrij snel, wel tot 30 cm per jaar. Hoe groter de palm wordt, hoe woester de stam eruit gaat zien met de vezelresten van het oude blad. De Trachycarpus Wagneriana palm heeft stevig compact afgerond blad, waardoor hij minder windgevoelig is. Veel mensen die al een Trachycarpus Fortunei hebben, willen later ook de Trachycarpus Wagnerianus. Door de stijve bladeren is deze Wagner veel meer windbestendig en daarom wordt op plekken in de tuin met veel wind deze palm aanbevolen. De Trachycarpus Wagnerianus is een makkelijke palm die onder alle verschillende omstandigheden goed groeit. Deze palmen geven direct een gezellige mediterrane sfeer.
Standplaats: Deze Trachycarpus Wagneriana palm kan zowel buiten als binnen geplaatst worden. Hij kan buiten in de volle grond, maar ziet er beter uit wanneer hij in een grote pot staat. Hij staat het liefst in de vol zon of halfschaduw. Staat hij binnen? Dan wil hij zeker een plekje bij een raam waar de zon goed doorheen schijnt.
Water: Tijdens de zomer is het belangrijk dat deze Trachycarpus Wagneriana  palm, wanneer hij buiten staat, goed vochtig gehouden wordt. Vooral tijdens de warme dagen moet je elke dag water geven. In de winter als de palm buiten staat moet hij droog te blijven, zodat het vocht niet bevriest en schade aanricht aan de palm. De Wagner palm, verkeert in een soort van winterslaap! Wanneer de palm binnen staat met de winter moet hij licht vochtig gehouden worden.
Giftig: Deze Trachycarpus Wagneriana  palm is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.

 

 

 


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu