1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Strelitzia 110 cm

Strelitzia 110 cm

48.95

Uitverkocht

De Strelitzia “Paradijsvogelplant” is een hippe exotische bloeiende plant met prachtige grote groene bladeren.

Luchtzuiverend
Potmaat: Ø  27 cm
Hoogte: +/- 110 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Strelitzia wordt ook wel Paradijsvogelplant genoemd, is één van de meest exclusieve bloeiende kamerplanten. De bijnaam komt doordat deze kamerplant prachtige bloemen kan krijgen, die iets weg hebben van paradijsvogels. De Strelitzia groeit hard, maar vooral in de hoogte en weinig in de breedte, daarom is het een perfect plant voor in een lege hoek. De plant was voorheen al erg populair vanwege zijn prachtige bloemen, maar de laatste tijd vooral door zijn prachtige en exotische groene bladeren. Daarnaast is het goed om ervoor te zorgen dat je niet te veel tegen de bladeren aanstoot, ze kunnen namelijk makkelijk scheuren. De Strelitzia is een prachtige kamerplant voor ieder interieur.
Standplaats: Deze bloeiende Strelitzia kan veel licht hebben, hij kan zelfs de volle zon verdragen. Plaats deze kamerplant dan ook altijd voor een raam, want hij staat het liefst op een plek met zoveel mogelijk licht. Te weinig licht veroorzaakt vaak lelijk blad en weinig groei.
Water: De Strelitzia groeit snel en heeft in het groeiseizoen (zomer, lente) dus ook veel water nodig. Deze plant moet in een licht vochtige potgrond staan. Je houdt de potgrond licht vochtig door de plant steeds kleine beetjes water te geven. Zorg ervoor dat je nooit te veel water in één keer geeft, want de Strelizia mag niet met zijn wortels in het water staan. Dit kan namelijk leiden tot wortelrot.  ’s Winters ook wekelijks water geven, maar dan wat minder. De Strelitzia doet het ook goed in de tuin of op het terras, maar kan niet tegen vorst. Zet hem dus binnen om te overwinteren.
Giftig: De Strelitzia is licht giftig.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu