1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Strelitzia Nicolai (Paradijsvogelplant) 75 cm

Strelitzia Nicolai (Paradijsvogelplant) 75 cm

34.69

Deze exotische Strelitzia Nicolai is één van de populairste planten van dit moment!

Hoogte: ±75 cm
Potmaat: Ø 19 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Strelitzia Nicolai (Paradijsvogelplant) heeft recht opstaande stengels met stevige bladeren. Het grote langwerpige blad is aan de onderkant smal en bovenaan wat breder. Het blad van deze Nicolai is ook wat ronder en egaler van kleur dan de Reginae. Koop deze plant vooral om zijn mooie grote bladeren. De plant kan veel zonlicht verdragen, zet de plant daarom op een lichte plek. Ideale temperatuur is tussen de tussen de 15-30C°. In de zomer kan hij ook naar buiten. De Strelitzia is één van de meest populaire planten van dit moment en door zijn grote bladeren een ultieme jungle plant.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Bananenplant nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Strelitzia altijd licht vochtig houden, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Te veel water in één keer kan zorgen voor guttatie (druppeltjes op de bladpunten). In de winter is de waterbehoefte echter een stuk minder.
# Sproeien
De Strelitzia houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Je kan in de lente en zomer één keer per twee weken een beetje plantenvoeding aan het water toevoegen. In de herfst en winter groeit de Strelitzia niet en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Strelitzia is geen snelle groeier, verpot hem pas wanneer hij knel zit in zijn oude pot. Dit kan je het beste in het begin van de lente doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Snij oud en lelijk blad zo laag mogelijk weg bij de plant. Zo kan de plant al zijn energie aan de nieuwe en gezonde bladeren geven.
# Giftig
De Strelitzia is licht giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Strelitzia is zeer luchtzuiverend. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Strelitzia in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Hoe ouder de Strelitzia, hoe groter de bladeren. In het grote blad ontstaan vaak scheuren. Schrik hier niet van, want dit hoort bij de Strelitzia!

Deze Strelitzia Nicolai komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu