1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Strelitzia Nicolai in pot antraciet 95 cm

Strelitzia Nicolai in pot antraciet 95 cm

36.99

Deze stoere exotische Strelitzia Nicolai wordt vooral gekocht voor het grote blad. Je haalt een opvallende tropische plant in huis of kantoor. In een moderne en tijdloze pot van Elho Brussels antraciet.

Feel Green label
Licht luchtzuiverend
Potmaat: Ø 19 cm
Hoogte: +/- 95 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Strelitzia Nicolai is één van de meest populaire planten van dit moment! Deze Strelitzia Niciolai ook wel Paradijsvogelplant genoemd, is één van de meest exclusieve bloeiende kamerplanten. Het is een plant met recht opstaande stengels en met stevige prachtige grote bladeren. Hij heeft lange bladeren die aan de onderkant smal zijn en bovenaan breed uitlopen. De grote bladeren zijn opgebouwd uit meerdere nerven boven elkaar. Hierdoor ontstaat er een groot en sterk blad dat tegen een stootje kan. Door nerven kunnen bij oudere en grotere Strelitzia’s in het blad kleine scheurtjes ontstaan. Dit geeft een mooi en natuurlijk effect aan de plant. Het blad van de Strelitzia Nicolai is wat groter, ronder en egaler van kleur dan de Strelitzia Reginae. Het is een plant die wat wegheeft van een bananenplant. Koop deze plant dus ook vooral om zijn mooie, banaanachtige bladeren, zonder het moeilijke onderhoud van een echte banAnenplant. De Strelitzia groeit hard, maar vooral in de hoogte en weinig in de breedte, daarom is het een perfect plant voor in een lege hoek. Hij komt uit Zuid-Afrika en staat bekend om zijn fantasierijke oranje bloemen, vaak met een blauwige stamper. De Strelitzia, is een prachtige kamerplant voor ieder interieur.
Standplaats: Deze Strelizia Nicolai kan veel licht hebben, kan zelfs de volle zon verdragen. Plaats deze kamerplant dan ook altijd voor een raam, want hij staat het liefst op een plek met zoveel mogelijk licht. Te weinig licht veroorzaakt vaak lelijk blad en weinig groei. Een elegante plant die in de zomer ook naar buiten kan, de plant geeft een bijzondere sfeer aan uw woonkamer, balkon, terras of aan uw tuin.
Water: De Strelitzia Nicolai groeit snel en heeft in het groeiseizoen (zomer, lente) dus ook veel water nodig. Deze plant moet in een licht vochtige potgrond staan. Je houdt de potgrond licht vochtig door de plant steeds kleine beetjes water te geven. Zorg ervoor dat je nooit te veel water in één keer geeft, want de Strelizia mag niet met zijn wortels in het water staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. ’s Winters ook wekelijks water geven, maar dan minder. De plant doet het ook goed in de tuin of op het terras, maar hij kan niet tegen vorst. Zet de Strelitzia dus binnen om te overwinteren.
Giftig: De Strelizia is licht giftig.
Feel Green: Feel Green is hét duurzaamheidsmerk van Decorum Company. Feel Green biedt een volledig duurzaam aanbod van planten met de kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De kwekers gebruiken alleen milieuvriendelijke middelen voor de groei van hun gewassen, verpakken hun producten in afbreekbare of hernieuwbare materialen en werken hard aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Daardoor kunnen wij jullie verzekeren dat deze groene producten die je koopt ook echt groen zijn.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu