1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Senecio Archeri Himalaya (Kruiskruid) 25 cm – 3 stuks

Senecio Archeri Himalaya (Kruiskruid) 25 cm – 3 stuks

23.25

De Senecio Himalaya is een speels vetplantje met een grassig karakter.

Hoogte: ±25 cm
Potmaat: Ø 12 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Senecio Archeri Himalaya heeft smal langwerpig blad wat lijkt op gras. Het is een lekker rommelig bosje groen! Deze sterke vetplant kan hangen of staan en is al heel lang zeer populair. Deze Senecia wordt ook wel Kruiskruid genoemd. Je kan de Senecio echt bijna overal neerzetten, maar het liefst staat de plant in een zonnig hoekje. Zolang hij genoeg licht krijgt en niet op de tocht staat zal hij het altijd prima doen. Ideale temperatuur is tussen de 18-24°C. In de zomer kan deze vetplant op een zonnig terras of balkon, maar pas op voor teveel regen en haal de plant weer naar binnen als de temperatuur onder 5°C komt. De Senecio is erg sterk en heeft weinig verzorging nodig. Profiteer van onze Plantada deal!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Senecio nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Senecio slaat water op in zijn bladeren. Je kan deze plant beter af en toe een flinke hoeveelheid water geven en hem dan een langere tijd overslaan. In de winter kan de plant zelfs weken zonder water. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot.
# Sproeien
Deze plant kan goed tegen wat drogere lucht. Besproei wel regelmatig, want het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Plantenvoeding is niet echt nodig bij de Senecio. Maar als je toch iets extra wil geven, mag je in de lente en zomer één keer in de maand wel wat vetplantenvoeding geven.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Senecio groeit niet snel, verpotten zal ook niet heel vaak nodig zijn. Neem altijd een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Senecio hoeft je eigenlijk niet te snoeien, maar je mag lelijke of te lange takken gerust afknippen.
# Giftig
De Senecio is helaas wel licht giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Senecio is niet luchtzuiverend.
# Ziektes en problemen
Een Senecio in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Dompel de bodem van deze vetplant om de zoveel tijd onder water. Wacht tot de grond compleet gevuld is met water en laat de plant daarna goed uitlekken.

Deze Senecio Himalaya komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu