1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Schefflera Gold Capella in pot wit 120 cm

Schefflera Gold Capella in pot wit 120 cm

58.95

Deze Schefflera Arboricola Gold Capella (Vingerboom) heeft donkere bladeren met “gouden” accenten. In een moderne en tijdloze witte pot van Elho..

Met Fair Flora label
Luchtzuiverend
Potmaat: Ø 27 cm
Hoogte: +/- 120 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Het Schefflera Gold Capella boompje is niet alleen op kantoor, maar ook voor thuis zeer geliefd. Het vraagt weinig verzorging en bevordert het klimaat. Deze Schefflera Gold Capella wordt ook wel Parapluplant of Vingerboom genoemd. Kenmerkend zijn de geelgroene vlekken op de onderste deelbladen van de handvormig gedeelde bladeren. De plant ziet er wat meer uit als een boom, met duidelijk zichtbare stammen en een kruin. Deze Gold Capella variant heeft een stoere gevlochten stam en sierlijke groene blaadjes. Het is een sterke plant en kan in de zomer buiten staan.
Standplaats: De Schefflera Gold Capella staat graag op een zonnige standplaats, Zet hem eventueel in de zomer op een half schaduw plek. Pas op met teveel direct zonlicht. Per dag heeft deze plant zo’n 3 tot 5 uur direct zonlicht nodig. Over het algemeen kan je de Schefflera 3-4 meter van een raam op het zuiden zetten, 2-3 meter voor ramen op het oosten en westen en 1-2 meter van een raam op het noorden. Zorg er ook voor dat deze plant niet op de tocht staat.
Water: De Schefflera heeft weinig water nodig. Geef matig water, in de zomer gemiddeld 1 x per week, in de winter hoeft dit maar 1 x in de twee weken. In de winter is het belangrijk om de grond eerst wat te laten indrogen,  geef pas weer water als de bovenste laag droog aanvoelt. Tijdens de groeiperiode (lente-zomer) de grond licht vochtig houden. Laat hem zeker niet met zijn wortels in een laagje water staan, want daar kan hij niet tegen. Hoe vaak en hoeveel je water moet geven hangt heel erg af van temperatuur en de lichtinval op de plek waar de Schefflera staat. Check dus vooral zelf even hoe vaak de plant water nodig heeft door te kijken hoe vochtig de grond is. Geef de Schefflera liever te weinig dan teveel water.
Giftig: De Schefflera Gold Capella is licht giftig.
Fair Flora: Een Fair Flora plant is een kamerplant die wordt geproduceerd met oog voor duurzaamheid op het gebied van mens, milieu en grondstoffen. Daarnaast wordt continu gewerkt om deze kamerplant nog duurzamer te produceren. Daarbij letten ze op gebruik van meststoffen en gewasbescherming, inzet van energie en elektra en ontwikkeling van personeel. Uitstoot van CO2 die vrijgekomen is bij de teelt, transport en materialen van de plant worden gecompenseerd met aanplant van bamboe in Uganda. Ten slotte worden er ook donaties gedaan aan goede doelen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor Fair Flora. Met jouw aankoop help je innoveren!

 


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu