1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Schefflera Arboricola Gold Capella “Vingerboom” op stam 80 cm

Schefflera Arboricola Gold Capella “Vingerboom” op stam 80 cm

24.90

Deze Schefflera Arboricola Gold Capella (Vingerboom) heeft donkere bladeren met “gouden” accenten.

Luchtzuiverend
Potmaat: Ø 19 cm
Hoogte: +/- 80 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Het Schefflera Arboricola Gold Capella boompje is niet alleen op kantoor, maar ook voor thuis zeer geliefd.  Deze Schefflera Arboricola Gold Capella wordt ook wel Parapluplant of Vingerboom genoemd. Kenmerkend zijn de geelgroene vlekken op de onderste deelbladen van de handvormig gedeelde bladeren. De plant ziet er wat meer uit als een boom, met duidelijk zichtbare stammen en een kruin.  Deze Gold Capella variant heeft een stoere gevlochten stam en sierlijke groene blaadjes. Deze Schefflera vraagt weinig verzorging en is een sterke plant en kan in de zomer ook buiten staan.
Standplaats: De Schefflera Gold Capella staat graag op een zonnige standplaats, Zet hem eventueel in de zomer op een half schaduw plek. Pas op met teveel direct zonlicht. Per dag heeft deze plant zo’n 3 tot 5 uur direct zonlicht nodig. Over het algemeen kan je de Schefflera 3-4 meter van een raam op het zuiden zetten, 2-3 meter voor ramen op het oosten en westen en 1-2 meter van een raam op het noorden. Zorg er ook voor dat deze plant niet op de tocht staat.
Water: De Schefflera heeft weinig water nodig. Geef matig water, in de zomer gemiddeld 1 x per week, in de winter hoeft dit maar 1 x in de twee weken. In de winter is het belangrijk om de grond eerst wat te laten indrogen,  geef pas weer water als de bovenste laag droog aanvoelt. Tijdens de groeiperiode (lente-zomer) de grond licht vochtig houden. Laat hem zeker niet met zijn wortels in een laagje water staan, want daar kan hij niet tegen. Hoe vaak en hoeveel je water moet geven hangt heel erg af van temperatuur en de lichtinval op de plek waar de Schefflera staat. Check dus vooral zelf even hoe vaak de plant water nodig heeft door te kijken hoe vochtig de grond is. Geef de Schefflera liever te weinig dan teveel water.
Giftig: De Schefflera Arboricola Gold Capella  is licht giftig.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu