1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Schefflera Arboricola Compacta “Vingerboom” op stam 100 cm

Schefflera Arboricola Compacta “Vingerboom” op stam 100 cm

64.49

Deze Schefflera Arboricola Compacta (Vingerboom) met gevlochten stam heeft blad dat aan vingers doet denken, vandaar de Nederlandse namen Vingerboom.

Luchtzuiverend
Potmaat: Ø  27 cm
Hoogte: +/- 100 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Schefflera Arboricola Compacta boom is niet alleen op kantoor, maar ook voor thuis zeer geliefd. Waar de Schefflera Arboricola zijn (bij)naam aan te danken heeft, wordt duidelijk als je hem goed bekijkt. De bladeren vormen in kleine groepjes een soort handen. Deze aparte bladeren die rond aan een steeltje zitten zijn langwerpig en geven het blad vingers.  Deze Compactaariant heeft een stoere gevlochten stam. Deze Schefflera vraagt weinig verzorging en is luchtzuiverend. Kan in de zomer  buiten staan. Om de plant mooi in vorm te houden, kan je de Vingerboom snoeien.
Standplaats: De Schefflera Compacta staat graag op een zonnige standplaats, Zet hem eventueel in de zomer op een half schaduw plek. Pas op met teveel direct zonlicht. Per dag heeft deze plant zo’n 3 tot 5 uur direct zonlicht nodig. Over het algemeen kan je de Schefflera 3-4 meter van een raam op het zuiden zetten, 2-3 meter voor ramen op het oosten en westen en 1-2 meter van een raam op het noorden. Zorg er ook voor dat deze plant niet op de tocht staat.
Water: De Schefflera Compacta heeft weinig water nodig. Geef matig water, in de zomer gemiddeld 1 x per week, in de winter hoeft dit maar 1 x in de twee weken. In de winter is het belangrijk om de grond eerst wat te laten indrogen, geef pas weer water als de bovenste laag droog aanvoelt. Tijdens de groeiperiode (lente-zomer) de grond licht vochtig houden. Laat hem zeker niet met zijn wortels in een laagje water staan, want daar kan hij niet tegen. Hoe vaak en hoeveel je water moet geven hangt heel erg af van temperatuur en de lichtinval op de plek waar de Schefflera staat. Check dus vooral zelf even hoe vaak de plant water nodig heeft door te kijken hoe vochtig de grond is.Geef de Schefflera liever te weinig dan teveel water.
Giftig: De Schefflera Compacta is licht giftig.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu