1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Schefflera Arboricola Compacta XL (Vingersboom) 100 cm

Schefflera Arboricola Compacta XL (Vingersboom) 100 cm

66.95

Uitverkocht

Deze Schefflera Arboricola Compacta ziet er uit als een boom, met een gevlochten stam en een kruin.

Hoogte: ±100 cm
Potmaat: Ø  27 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Schefflera Arboricola Compacta (Vingersboom) heeft diepgroene bladeren. De aparte bladeren lijken op een hand met vingers, vandaar de bijnaam. Deze sierlijke Compacta is een mooie volle plant en de gevlochten stammen maken deze Schefflera extra leuk! Van oorsprong komt deze plant uit Australië en Nieuw Zeeland. Het is een makkelijke plant die geschikt is voor die lastige zonnige plek of voor dat ene donkere hoekje van je woonkamer. Maar vermijd altijd direct zonlicht. Ideale temperatuur is tussen de 18 en 23°C.  In de zomer kan hij naar buiten op het terras.

Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Schefflera nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren:
# Grootte van de plant/pot
# Standplaats van de plant
# Temperatuur
# Verwarming/airco
# Seizoen
# Soort (pot)grond
De grond van de Schefflera licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. In de winter mag de grond iets uitdrogen tussen twee gietbeurten in. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
Sproeien
Besproei de Schefflera wel regelmatig met lauw water, dit helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Schefflera één keer per twee weken extra voeding. Alleen in het groeiseizoen van april tot september.
Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. Je hoeft de Schefflera maar één keer in de drie jaar te verpotten en doe dit dan het liefst in de lente.
Snoeien
Wij vinden dit altijd leuk om te doen en het levert ook nog iets op:
# De kamerplant ziet er direct weer fris en stralend uit.
# Door het snoeiwerk kan de plant vertakken. Wat weer kan leiden tot een vollere plant.
# Door de plant uit te dunnen komt er meer licht bij sommige bladeren. Dit bevordert de groei.
# Verwijder slechte, ongezonde of dode bladeren. Zo blijft de plant in goede conditie.
Om de vorm van Schefflera te behouden kun je hem ieder najaar snoeien.
Giftig
De Schefflera is licht giftig. Het sap kan lichte irritaties op de huid veroorzaken. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Schefflera zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren.
Ziektes en problemen
Een Schefflera in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
Fair Flora
Een Fair Flora plant wordt gekweekt op basis van duurzaamheid voor mens, dier en milieu. Kies voor een Fair Flora plant en help mee aan een betere wereld!

Deze Schefflera Arboricola Compacta komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.    


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu