1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Schefflera Arboricola Compacta “Vingerboom” XL

Schefflera Arboricola Compacta “Vingerboom” XL

64.49

Deze Schefflera Arboricola Compacta (Vingerboom) heeft blad dat aan vingers doet denken, vandaar de Nederlandse namen Vingerboom of Vingerplant.

Luchtzuiverend
Potmaat: Ø  27 cm
Hoogte: +/- 100 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen

Meer informatie

Het Schefflera Arboricola Compacta boompje is niet alleen op kantoor, maar ook voor thuis zeer geliefd. Het vraagt weinig verzorging en bevordert het klimaat. Waar de Schefflera Arboricola zijn (bij)naam aan te danken heeft, wordt duidelijk als je hem goed bekijkt. De bladeren vormen in kleine groepjes een soort handen. Deze aparte bladeren die rond aan een steeltje zitten zijn langwerpig en geven het blad vingers. De Compacta is het kleintje in de familie. Kan in de zomer  buiten staan.
Standplaats: De Schefflera Compacta staat graag op een zonnige standplaats, Zet hem eventueel in de zomer op een half schaduw plek. Pas op met teveel direct zonlicht. Per dag heeft deze plant zo’n 3 tot 5 uur direct zonlicht nodig. Over het algemeen kan je de Schefflera 3-4 meter van een raam op het zuiden zetten, 2-3 meter voor ramen op het oosten en westen en 1-2 meter van een raam op het noorden. Zorg er ook voor dat deze plant niet op de tocht staat.
Water: De Schefflera Compacta heeft weinig water nodig. Geef matig water, in de zomer gemiddeld 1 x per week, in de winter hoeft dit maar 1 x in de twee weken. In de winter is het belangrijk om de grond eerst wat te laten indrogen, geef pas weer water als de bovenste laag droog aanvoelt. Tijdens de groeiperiode (lente-zomer) de grond licht vochtig houden. Laat hem zeker niet met zijn wortels in een laagje water staan, want daar kan hij niet tegen. Hoe vaak en hoeveel je water moet geven hangt heel erg af van temperatuur en de lichtinval op de plek waar de Schefflera staat. Check dus vooral zelf even hoe vaak de plant water nodig heeft door te kijken hoe vochtig de grond is.Geef de Schefflera liever te weinig dan teveel water.
Giftig: De Schefflera Compacta is licht giftig.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu