1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Sansevieria Trifasciata Moonshine (Vrouwentong) 50 cm

Sansevieria Trifasciata Moonshine (Vrouwentong) 50 cm

22.69

Deze unieke Sansevieria Moonshine is helemaal hip en echte eye-catcher in jouw interieur!

Hoogte: 50 cm
Potmaat: Ø 14 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Sansevieria Moonshine heeft lange platte rechtopstaande mat groene bladeren met een zilveren gloed. De Sansevieria wordt ook wel Vrouwentong genoemd. Van oorsprong komt deze plant uit Afrika en Azië. Het is een onverwoestbare krachtpatser en bovendien weer helemaal hip! Een Sansevieria kan op bijna elke plek staan, veel of weinig licht is geen probleem voor deze plant. Maar vermijd wel de volle en brandende zon. Ideale temperatuur is tussen de 15-25°C. De Sansevieria produceert ’s nachts ook zuurstof, dus prima voor de slaapkamer.

Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Sansevieria nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren:
# Grootte van de plant/pot
# Standplaats van de plant
# Temperatuur
# Verwarming/airco
# Seizoen
# Soort (pot)grond
Door zijn vlezige bladeren en wortelgestel kan de Sansevieria water opslaan. Laat de potgrond helemaal uitdrogen, voordat je hem weer een klein beetje water geeft. In de zomer eens per twee weken en in winter kan de plant wel 6 weken zonder water. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot.
Sproeien
Deze plant kan goed tegen wat drogere lucht. Besproei wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Sansevieria is geen snelle groeier, maar in de lente en zomer mag je best één keer per zes weken een klein beetje plantenvoeding geven. Je kan hiervoor het beste cactusvoeding gebruiken.
Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. Je hoeft de Sansevieria meestal maar één keer in de drie jaar te verpotten.
Snoeien
Wij vinden dit altijd leuk om te doen en het levert ook nog iets op:
# De kamerplant ziet er direct weer fris en stralend uit.
# Door het snoeiwerk kan de plant vertakken. Wat weer kan leiden tot een vollere plant.
# Door de plant uit te dunnen komt er meer licht bij sommige bladeren. Dit bevordert de groei.
# Verwijder slechte, ongezonde of dode bladeren. Zo blijft de plant in goede conditie.
Een Sansevieria kan je niet snoeien. Maar oude bladeren/stengels kan je wel zo laag mogelijk bij de grond verwijderen.
Giftig
De Sansevieria Moonshine is  giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Sansevieria zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren. In tegenstelling tot de meeste planten, doet de Sansevieria dit voornamelijk ‘s nachts.
Ziektes en problemen
Een Sansevieria in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!.
Plantada-tip
De Sansevieria is één van de weinige kamerplanten die geschikt is voor boven de verwarming.

Deze Sansevieria Moonshine komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu