1. Home
  2. /
  3. Kantoorplanten
  4. /
  5. Sansevieria Aubrytniana Metallica (Vrouwentong) in pot Elho B.for soft wit 55 cm

Sansevieria Aubrytniana Metallica (Vrouwentong) in pot Elho B.for soft wit 55 cm

26.49

Deze bijzondere Sansevieria Aubrytniana Metallica (witte Vrouwentong) is weer helemaal hip!

Hoogte: 55 cm
Potmaat: Ø 14 cm

 

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze bijzondere Sansevieria Aubrytniana Metallica heeft bladeren die bijna recht op staan. Het is een bijzondere opvallende verschijning vanwege zijn mooie Metallica kleur en de witte strepen op het blad. Deze Sansevieria wordt ook wel de witte Vrouwentong genoemd. Van oorsprong komt deze plant uit Afrika en Azië en behoort tot de familie van de Asparagaceae (Aspergefamilie). Een Sansevieria kan op bijna elke plek staan, veel of weinig licht is geen probleem voor deze plant. Maar vermijd wel de volle en brandende zon. De Sansevieria produceert ’s nachts ook zuurstof, dus prima voor de slaapkamer. Ideale temperatuur is tussen de 15-25°C. Deze plant is onverwoestbaar, strak en uniek.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Sansevieria  Aubrytniana Metallica nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Door zijn vlezige bladeren en wortelgestel kan de Sansevieria water opslaan. Laat de potgrond helemaal uitdrogen, voordat je hem weer een klein beetje water geeft. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de zomer één keer in de twee weken en in winter kan de plant wel 6 weken zonder water.
# Sproeien
Deze plant kan goed tegen wat drogere lucht. Besproei wel regelmatig met lauw water (zeker in de winter). Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Sansevieria Aubrytniana Metallica mag je één keer per zes weken een klein beetje plantenvoeding geven. Je kan hiervoor het beste cactusvoeding gebruiken. In de herfst en winter heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Sansevieria Aubrytniana Metallica is geen snelle groeier en je hoeft de plant meestal maar één keer in de drie jaar te verpotten. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Een Sansevieria Aubrytniana Metallica kan je niet snoeien. Maar oude bladeren/stengels kan je beter in zijn geheel verwijderen.
# Giftig
De Sansevieria Aubrytniana Metallica is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Sansevieria zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren. In tegenstelling tot de meeste planten, doet de Sansevieria dit voornamelijk ‘s nachts.
# Ziektes en problemen
Een Sansevieria in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!.
# Plantada-tip
Ben je veel van huis dan is de Sansevieria een perfecte plant.
# Sierpot
 Elho b.for soft rond wit met een matte finish heeft een strak design, waarbij de zachte ronde vorm centraal staat. De pot is gemaakt van gerecycled plastic, met eigen windenergie en ook nog eens 100% recyclebaar. Deze pot is ook 100% waterdicht.

Deze Sansevieria Aubrytniana Metallica komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden. 


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu