1. Home
  2. /
  3. Makkelijke & Sterke Kamerplanten
  4. /
  5. Sansevieria Cylindrica Straight (Vrouwentong) 45 cm

Sansevieria Cylindrica Straight (Vrouwentong) 45 cm

21.95

Deze Sansevieria Cylindrica Straight is een echte krachtpatser!

Hoogte: ±45 cm
Potmaat: Ø  14 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Sansevieria Cylindrica Straight heeft dikke rechtopstaande cilindervormige stengels. De cilindervormige bladstengels groeien rechtstreeks uit de grond. De Sansevieria wordt ook wel Vrouwentong genoemd. Van oorsprong komt deze plant uit Afrika en Azië en behoort tot de familie van de Asparagaceae (Aspergefamilie). Een Sansevieria kan op bijna elke plek staan, veel of weinig licht is geen probleem voor deze plant. Maar vermijd wel de volle en brandende zon. De Sansevieria produceert ’s nachts ook zuurstof, dus prima voor de slaapkamer. Ideale temperatuur is tussen de 15-25°C. Deze plant is onverwoestbaar, strak en weer helemaal terug.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Sansevieria Straight nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Door zijn vlezige bladeren en wortelgestel kan de Sansevieria water opslaan. Laat de potgrond helemaal uitdrogen, voordat je hem weer een klein beetje water geeft. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de zomer één keer in de twee weken en in winter kan de plant wel 6 weken zonder water.
# Sproeien
Deze plant kan goed tegen wat drogere lucht. Besproei wel regelmatig met lauw water (zeker in de winter). Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Sansevieria mag je één keer per zes weken een klein beetje plantenvoeding geven. Je kan hiervoor het beste cactusvoeding gebruiken. In de herfst en winter heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Sansevieria Straight is geen snelle groeier en je hoeft de plant meestal maar één keer in de drie jaar te verpotten. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Een Sansevieria kan je niet snoeien. Maar oude bladeren/stengels kan je beter in zijn geheel verwijderen.
# Giftig
De Sansevieria Straight is giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Sansevieria zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren. In tegenstelling tot de meeste planten, doet de Sansevieria dit voornamelijk ‘s nachts.
# Ziektes en problemen
Een Sansevieria in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!.
# Plantada-tip
De Sansevieria is één van de weinige kamerplanten die geschikt is voor boven de verwarming.

Deze Sansevieria Cylindrica Straight komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden. 


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu