1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Polyscias Fabian in pot zwart 50 cm

Polyscias Fabian in pot zwart 50 cm

29.49

Deze Polyscias Fabian wordt ook wel een kamerboom genoemd. Dat komt natuurlijk door zijn boomsilhouet, compleet met stevige stam, takken en bladeren. In een moderne en tijdloze pot van Elho Brussels zwart.

Feel Green label
Licht luchtzuiverend
Potmaat: Ø 17 cm
Hoogte: +/- 50 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Polyscias Fabian is een dwergboom van 50 cm in een Elho sierpot. Hij heeft donkergroen blad op een vrij dikke, stevige stam. De donkergroene bladeren geven een leerachtige indruk. Deze Polyscias is beter bekend als de kamerboom. Je zou deze Polysias ook als bonsai kunnen gebruiken. De plant loopt namelijk weer uit op de stam vanaf de plek waar je het afknipt. Oorspronkelijk komt deze plant uit Taiwan. Polyscias zijn sterke tropische planten, ze kunnen tegen hitte en droogte. Het is een plant die sfeer geeft en is daarom ideaal voor jouw woonkamer!
Standplaats: De Polyscias staat het liefst op een plek met halfschaduw, maar heeft wel zonlicht nodig. Zoek een mooi plekje waar hij niet in de volle zon staat. Je kunt hem bijvoorbeeld in een hoek plaatsen, waar hij veel rust en groen brengt. In de wintermaanden moet deze plant voor een raam staan, want te weinig licht zal anders leiden tot bladval. De Polyscias is tevens geschikt als plant in koele ruimten, zoals een slaapkamer. Deze plant groeit een beetje naar het licht, maar hij houdt er niet van om verplaatst te worden, dus laat de plant zoveel mogelijk op dezelfde plek staan. In de zomermaanden kan je de Polyscias ook buiten zetten. Zet hem eerst in de schaduw en om te wennen dan elke dag een uurtje langer in de zon. Als de nachttemperatuur onder de 8 graden komt, kan de plant beter weer binnen zetten.
Water: De Polyscias heeft regelmatig water nodig, zodat de grond niet uitgroogt. In de lente en de zomer mag de grond licht vochtig blijven, zonder dat er een laagje water onderin de pot staat. Het is dus in die periode ideaal om 2 x per week kleinere hoeveelheden water te geven. In de winter mag de grond licht uitdrogen voordat de plant weer water krijgt. Houdt de vochtigheid van de grond een beetje in de gaten want dat kan nogal afhankelijk zijn van de luchtvochtigheid en temperatuur. Een sproeibeurt vindt de Polyscias ook fijn
Giftig: De Polyscias Fabian is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.
Feel Green: Feel Green is hét duurzaamheidsmerk van Decorum Company. Feel Green biedt een volledig duurzaam aanbod van planten met de kernwaarden: duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De kwekers gebruiken alleen milieuvriendelijke middelen voor de groei van hun gewassen, verpakken hun producten in afbreekbare of hernieuwbare materialen en werken hard aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Daardoor kunnen wij jullie verzekeren dat deze groene producten die je koopt ook echt groen zijn.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu