1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Peperomia Raindrop 35 cm – 2 stuks

Peperomia Raindrop 35 cm – 2 stuks

27.85

De Peperomia Raindrop is een sterke kamerplant met dikke bladeren in de vorm van regendruppels!

Hoogte: ±35 cm
Potmaat: Ø 14 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Peperomia Polybotrya Raindrop heeft donkergroene dikke bladeren in de vorm van regendruppels! Deze sterke plant met zijn volle, gelaagde bladerkruin lijkt een beetje op de pannenkoekenplant. Het blad is iets groter en ook verliest deze plant minder snel de onderste bladeren. De Peperomia is half succulent, d.w.z. dat hij wat water opslaat in zijn blad voor droge tijden. De Peperomia is geschikt voor bijna alle plekken in huis. Zet hem alleen niet in de volle zon. De Peperomia kan ook slecht tegen kou. Ideale temperatuur is tussen 18-28°C. Een sterke plant voor de beginnende planten verzamelaar. Profiteer van onze Plantada deal!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Peperomia nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Peperomia Raindrop verbruikt niet zoveel water, geef voldoende water om de grond wat licht vochtig te houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Laat de grond tussen de gietbeurten steeds eerst licht opdrogen. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer. Geef alleen water op de aarde en niet op het blad.
# Sproeien
Deze Raindrop houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Peperomia in de lente tot eind zomer één keer per maand plantenvoeding.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Peperomia groeit niet zo hard en hoeft daarom ook niet vaak verpot te worden. Één keer per drie jaar is voldoende. Doe dit dan het liefst in het voorjaar.Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Peperomia Raindrop hoeft niet gesnoeid te worden, maar wil je de Peperomia compact houden, knip dan de langere stengels weg.
# Giftig
De Peperomia is niet giftig en dus helemaal veilig voor kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Peperomia is een plant die goed is in het zuiveren van de lucht. Hij kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Peperomia in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Feel Green
Dit is een duurzaamheidsmerk van onze kwekers die vallen onder de Decorum Company. Ga voor een echt groene kamerplant!
# Plantada-tip
Dompel de plant af en toe, laat hem daarna wel goed uitlekken.

Deze Peperomia Raindrop komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu