1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Pannenkoekenplant XL (Pilea Peperomioides) 50 cm

Pannenkoekenplant XL (Pilea Peperomioides) 50 cm

31.65

Uitverkocht

Deze prachtige grote Pannenkoekenplant is een echte eye-catcher.

Hoogte: ±50 cm
Potmaat: Ø 27 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze grote Pannenkoekenplant (Pilea Peperomiodes) heeft opvallende, ronde platte bladeren die op pannenkoeken lijken. Deze leerachtige bladeren hebben een glanzende donkergroene kleur en zitten aan vlezige stengels. Hoe langer de stengel, hoe meer die gaat kronkelen.  Deze plant wordt ook wel Chinese muntplant of Missionarisplant genoemd. Zet de Pannenkoekenplant op een zonnige plek, maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant ook op een tochtvrije plek en niet in de buurt van de verwarming. Ideale temperatuur is tussen de 15-23ºC. Hij groeit naar het licht toe, regelmatig een kwartslag draaien.  Deze Pannenkoekenplant is super makkelijk in onderhoud en weer helemaal terug van weggeweest!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Pannenkoekenplant nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Pannenkoekenplant houdt van licht vochtige grond, maar zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven, dan heel veel in één keer. In de herfst en winter gebruikt de plant minder water dan in de zomer. Zorg ervoor dat de grond nooit helemaal uitdroogt.
# Sproeien
De Pannenkoekenplant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water (zeker in de winter). Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Pannenkoekenplant in de lente en zomer maandelijks wat plantenvoeding. In de herfst en winter groeit de Pannenkoekenplant niet en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Pannenkoekplant groeit vrij snel, verpot hem één keer in de twee jaar en doe dit bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De top van de Pannenkoekenplant mag je niet snoeien, want dan stopt de plant met groeien. Oude bladeren kan je gewoon afknippen, maar vaak vallen die er vanzelf al vanaf.
# Giftig
De Pannenkoekenplant is niet giftig.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Pannenkoekenplant is een lichte luchtzuiveraar.
# Ziektes en problemen
Een Pannenkoekenplant in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Makkelijk om te stekken. Er groeien regelmatig nieuwe kleine plantjes naast de moederplant.

Deze Pannenkoekenplant komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu