1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Pachira Aquatica (Geldboom) 90 cm

Pachira Aquatica (Geldboom) 90 cm

30.35

Hoe je deze plant ook noemt: Geldboom of Pachira, het is gewoon een leuke plant met een gevlochten stam.

Hoogte: ±90 cm
Potmaat: Ø 19 cm
 

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Pachira heeft diepgroene vijf-bladig blad. Nieuwe bladeren zijn aan het begin lichtgroen en worden later steeds donkerder en steviger. Ze groeien aan de uiteinden van de stam. De stam is bijzonder, want de dunne stammen zijn samen gevlochten tot één dikke stam. Deze plant is ook bekend als Watercacao, Geldboom of Moneyplant. De Geldboom kan op een lichte- tot halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. Krijgt de Pachira te veel licht, dan worden de bladeren geel. Zet de plant ook op een tochtvrije plek. Ideale temperatuur is tussen de 15-30°C.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Ficus nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Pachira slaat water op in zijn stamPotgrond mag een langere tijd helemaal uitdrogen, voordat je weer een flinke hoeveelheid water geeft. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Geef ongeveer eens per 3 weken water, in de winter iets minder water geven.
# Sproeien
De Pachira is een tropische plant en houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Pachira in de lente en zomer ééns per maand wat voeding.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Pachira kan je één keer per twee jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Als je de Pachira snoeit, gaat hij vertakken en wordt hij voller van vorm. Knip de top, net boven een gezond blad af. De oude bladeren worden afgestoten en lelijke bladeren kan je altijd wegknippen.
# Giftig
De Pachira is licht giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Pachira is een licht luchtzuiverende plant. Hij zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Pachira in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
In de Feng Shui leer is deze plant een geluksbrenger.

 Deze Geldboom komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden. 


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu