1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Pachira Aquatica “Geldboom” 35 cm – 2 stuks

Pachira Aquatica “Geldboom” 35 cm – 2 stuks

23.95

Hoe je ze ook noemt: “Geldboom”, “Watercacao” of “Pachira”, het zijn gewoon twee leuke planten met een gevlochten stam.

Licht luchtzuiverend
Potmaat: Ø 12 cm
Hoogte: +/- 35 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Pachira Aquatica wordt ook wel Watercacao, Geldboom of Money plant genoemd. De Pachira Aquatica heeft vrij smalle stammen die samen gevlochten zijn tot één stevige stam. Het blad groeit aan de uiteinden en is lichtgroen, gerimpeld, handvormig met 5 deelbladen. Als klein plantje is deze Geldboom al een leuke blikvanger en naarmate hij groter wordt, neemt dat alleen nog maar toe. Het is een ideale kamerplant, die zonder meer tot de designplanten kan worden gerekend. Het is een makkelijke kamerplant voor thuis of voor kantoor. In Azië staat de plant symbool voor zakelijk succes, dus daar komt je ze veel tegen in kantoren en bedrijven. Zoek je een plant met een mooie gevlochten stam? Dan moet je zeker een Pachira Aquatica kopen! Profiteer van onze Plantada deal!
Standplaats: De Pachira Aquatica wil graag veel licht, maar kan slecht tegen direct zonlicht. Wanneer de Geldboom te veel zonlicht krijgt, kunnen de bladeren geel worden. Het liefst 3 tot 5 uur zonlicht per dag. De beste plek is daarom ook voor een raam op het noorden of 2-3 meter voor het raam op het westen/oosten. Een raam op het zuiden is minder geschikt.
Water:. Deze Geldboom heeft eens in de 3 weken een flinke scheut water nodig. Omdat de Pachira Aquatica water opslaat in de stam moet de grond uitgedroogd zijn, voordat er opnieuw water wordt gegeven.  In de zomer mag de grond wel licht vochtig zijn, voordat de kamerplant opnieuw water krijgt. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig. Geef de plant niet te veel water, hierdoor komt de plant met de wortels in het water staan en kan wortelrot optreden.
Giftig: De Geldboom is licht giftig.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu