1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Olijfboom 90 cm

Olijfboom 90 cm

34.79

Deze geurende olijfboom brengt Mediterrane sfeer in huis en tuin.

Hoogte: ±90 cm
Potmaat: Ø 22 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Olijfboom (Olea Europaea) heeft smal donkergroen blad met een zilvergrijze onderkant. Als ze nog jong zijn is de stam glad en grijs, later wordt de stam dikker en grilliger. Het is een sterke groenblijvende boom en kan wel honderden jaren oud worden. Zet de Olijf op een warme en zonnige plek. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft. De Olijfboom kan je zowel binnen als buiten neerzetten. Het is een boom waar je het hele jaar van kunt genieten!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Bananenplant nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Olijfboom altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag zeker niet uitdrogen.
# Sproeien
De Olijfboom kan goed tegen wat drogere lucht en besproeien is dus niet nodig.
# Voeding
De Olijfboom is een zeer gemakkelijke plant, hij heeft geen extra voeding nodig. Maar wil je toch wat geven, doe dit dan alleen in het groeiseizoen.
# Verpotten
Door het verpotten van de Olijfboom ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Olijf is geen snelle groeier, verpot hem eens in de twee jaar. Dit kan je het beste in het begin van de lente doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Een Olijfboom hoef je in principe niet te snoeien, maar je kan hem wel in vorm houden. Knip ook naar binnen groeiende takken en de dode takken weg. Doe dit wel in het voorjaar.
# Giftig
De Olijfboom is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Olijfboom heeft geen luchtzuiverende eigenschappen.
# Ziektes en problemen
Een Olijfboom in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
De Olijfboom is redelijk winterhard. Let wel op bij strenge vorst, dan is het slim de boom extra te beschermen.

Deze Olijfboom komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu