1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Cactus -Neocardinasia Herzogiana 50 cm

Cactus -Neocardinasia Herzogiana 50 cm

43.99

De Neocardeniana Herzogiana is een stoere cactus met een flink arsenaal aan stekels.

Hoogte: ±50 cm
Potmaat: Ø 24 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Neocardeniana Herzogiana is een stoere zuilcactus met een lichtgroene tot grijze kleur. Hij heeft een flink arsenaal aan stekels. Deze sterke bruine stekels kunnen wel 15 cm lang worden. Hij bloeit soms meerdere malen per jaar. Snel groeien doet de Neocardianasia Herzogiana overigens niet. De Cactus houdt van een lichte- tot zonnige plaats. In de zomer kan hij ook heel goed buiten staan. Als het veel regent is het beter hem onder een afdakje te zetten. Ze kunnen bijna alle temperaturen hebben, zolang het maar niet vriest. Een stoere en opvallende kamerplant.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Cactus nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Neocardeniana Herzogiana kan veel water opslaan en kan daarom lang zonder water. In de winter kan de cactus wel twee maanden zonder water.  e kan deze cactus beter af en toe een flinke hoeveelheid water geven en hem dan een langere tijd overslaan. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot.
# Sproeien
De Neocardeniana Herzogiana kan goed tegen droge lucht. Het is ook niet nodig om deze cactus te besproeien.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Cactus mag in het groeiseizoen één keer per maand voeding. Er is speciale vloeibare voeding voor Cactussen.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Het verpotten van Cactussen is niet zo gemakkelijk. Verpot een Cactus daarom alleen als het echt nodig is. De beste periode hiervoor is van maart t/m mei. Cactussen kunnen gerust een aantal jaar in dezelfde pot blijven. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de cactus te voorzien van nieuwe potgrond. Gebruik wel speciale potgrond voor cactussen en vetplanten. Na het verpotten liever even geen water geven.
# Giftig
De Neocardeniana Herzogiana is niet giftig. De meeste Cactussen zijn niet giftig, maar als ze bij beschadiging wit melksap verliezen, zijn ze wel vaak giftig. Kijk ook goed uit voor de scherpe stekels!
# Luchtzuiverend
Cactussen hebben helaas geen luchtzuiverende werking.
# Ziektes en problemen
Een Cactus in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
’s Winters is er in ons land niet genoeg daglicht om een gezonde groei mogelijk te maken. Breng de cactus daarom in “winterslaap” door hem koel te zetten bij voorkeur tussen de 10 en 15°C en bijna helemaal droog te houden.

Deze Cactus komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu