1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Fatsia Japonica in pot wit 140 cm/semi-hydrocultuur

Fatsia Japonica in pot wit 140 cm/semi-hydrocultuur

144.95

Deze Fatsia Japonica wordt ook wel vingerplant genoemd. In een grote passende witte Santorini sierpot met semi-hydrocultuur systeem. Weinig onderhoud en veel plezier!

Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 33 cm
Hoogte: +/- 140 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Fatsia Japonica is een mooie snelgroeiende kamerplant met zeer grote, glanzende, handvormige bladeren. De bladeren van de Fatsia hebben wel wat weg van handen met vingers. Vandaar de Nederlandse naam vingerplant. Hij kent zijn oorsprong in Japan. Dit product is enorm sterkt en creëert direct een tropische sfeer in ieder interieur.Deze plant heeft bovendien een zeer luchtzuiveredne werking en draagt dus bij aan een gezonder binnenklimaat. Door het hydro-cultuur systeem is deze plant ook uitermate geschikt voor op kantoor, restaurant en winkel. De totale hoogte van dit product is 140 cm, de Santorini sierpot is hoog 65 cm en Ø 33 cm. Deze kamerplant heeft een exotische uitstraling door zijn massieve bladeren.
Standplaats: De Fatsia Japonica is een makkelijke kamerplant die niet heel veel eisen stelt. De Vingerplant staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Als de plant in contact komt met veel direct zonlicht, zullen de bladeren verkleuren en mogelijk verbranden. Als de plant te donker staat zal de plant minder snel groeien. De Fatsia is een plant die tegen een stootje kan, hij kan namelijk ook in de tuin staan. Let hierbij er wel op dat de Fatsia niet vorstbestendig is.
Water: Deze Fatsia Japonica is overgepot in een vulkanisch substraat met een watermeter erbij. De witte korrels in de pot nemen het water op en geven dit in de juiste hoeveelheid af aan de plant. De watermeter geeft aan hoeveel water er niet is opgenomen door de korrels en nog onderin de pot zit. Als de watermeter zakt naar het minimum niveau dan zit er nog voldoende water in de steentjes om in de winter 2-3 weken niets te hoeven doen en in de zomer 1-2 weken. Indien de watermeter onderin staat wacht je 1-3 weken afhankelijk van het jaargetijde voordat je weer water geeft. Daarna kun je de plant zoveel water geven tot de watermeter weer op optimaal staat. Regelmatig besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.
Semi-hydrocultuur: Bij deze techniek wordt onder in de plantenbak een reservoir geplaatst met hydrokorrels en een watermeter, met daarbovenop potgrond. Zo is je plant een aardeplant, met toch alle fijne voordelen van hydrocultuur .Een groot voordeel hiervan is dat omschakeling van grond- naar waterwortels niet nodig is.
Giftig: De Fatsia Japonica is giftig.
PostNL Extra@Home: Dit product wordt volledig opgemaakt en geleverd op afspraak door PostNL Extra@Home. Nadat de afspraak gemaakt is levert de bezorger het product bij jou over de drempel op de juiste plaats in huis. Sta de plant éénmaal op de juiste plek, dan wordt het verpakkingsmateriaal mee terug genomen zodat je nergens omkijken naar hebt!

 

 

 


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu