1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Musa “Bananenplant” 80 cm

Musa “Bananenplant” 80 cm

26.95

Deze Musa Dwarf Cavendish heeft enorme stoere bladeren. Haal de tropen in huis met je eigen bananenboom.

Licht luchtzuiverend
Potmaat: Ø 27 cm
Hoogte: +/- 80 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Bananenplant, bananenboom, dwergbanaan of Musa is een mooie tropische kamerplant met grote bladeren. Het zijn enorme stoere bladeren, ze zijn rafelig en de paarse patronen op de bladeren maakt elk blad uniek. De stam bestaat eigenlijk uit een opeenstapeling van bladresten. De Musa is een erg snelle groeier. Voor een tropische gevoel in huis of op het terras is een bananenplant een must. Er is geen plant die de sfeer van de jungle meer uitstraalt dan de Musa.
Standplaats: Het is een plant die veel zonlicht en warmte nodig heeft, maar liever geen direct zonlicht.  Minimaal 5 uur direct zonlicht per dag is goed voor de groei van deze Musa. Als de Musa te donker staat, zal er geen vers blad worden aangemaakt en gaat het blad bovendien hangen.
Water: De Musa verbruikt door zijn zonnige standplaats en zijn grote bladeren veel water. Zorg dat de grond van de Bananenplant altijd licht vochtig blijft, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de zomer verbruikt de bananenplant ongeveer 2 x zoveel water als in de winter. Zorg er ook vooral voor dat de grond niet opdroogt. De Musa houdt ook van een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig besproeien doet de Musa dan ook goed, zet hem gerust eens buiten tijdens een zomerse regenbui.
Giftig: De Musa is niet giftig en daarom een geschikte plant met huisdieren en kleine kinderen.


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu