1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Bananenplant (Musa Dwarf Cavendish) 80 cm in pot Elho Brussels wit

Bananenplant (Musa Dwarf Cavendish) 80 cm in pot Elho Brussels wit

34.79

Haal de tropen in huis met deze Bananenplant.

Hoogte: ±80 cm
Potmaat: Ø 21 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Bananenplant (Musa Dwarf Cavendish) heeft langwerpig rafelig blad. Het is een snelle groeier, vanuit het midden groeit er steeds een nieuw opgerold blad. Wanneer hij te weinig licht krijgt, zal hij het oude blad niet vervangen voor nieuw blad. De “stam” bestaat eigenlijk uit een opeenstapeling van bladresten. Deze Cavendish is een populaire klein blijvende bananenplant. De plant mag op een lichte zonnige plek, maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. De Bananenplant moet je lekker warm houden, ideale temperatuur is tussen de 18-22°C. In de zomer kun je de Bananenplant prima op je terras of balkon zetten. Deze plant met zijn grote bladeren is heel populair en geeft snel een tropische sfeer.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Bananenplant nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Bananenplant bestaat voor een groot deel uit water, hij slaat vocht op in zijn stam en bladeren. De potgrond altijd licht vochtig houden, maar zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrotHet is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Te veel water in één keer kan zorgen voor guttatie (druppeltjes op de bladpunten). In de zomer verbruikt de Bananenplant ongeveer twee keer zoveel water en als het erg warm wordt is het noodzakelijk om dagelijks water te geven. In de winter is de waterbehoefte echter een stuk minder. Potgrond mag niet uitdrogen.
# Sproeien
De Bananenplant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Hoe vaker, hoe beter! Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Bananenplant is een snelle groeier en kan dus wel wat extra plantenvoeding gebruiken. In de lente en zomer kan je één keer per twee weken een beetje plantenvoeding aan het water toevoegen. In de herfst en winter groeit de Bananenplant niet en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Bananenplant is een snelle groeier, verpot hem daarom het liefst ieder jaar. Dit kan je het beste in het begin van de lente doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
Bananenplanten zijn altijd een beetje rommelig. Vaak bruine randen/vlekken en scheuren in het blad. Als het te erg wordt knip de bladeren dan wat bij. Oud lelijk blad (onderste blad) kan je verwijderen op zo’n 5 cm van de stam af.
# Giftig
De Bananenplant staat over het algemeen niet bekend als een giftige plant voor mensen en dieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Bananenplant is zeer luchtzuiverend. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Bananenplant in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Het blad van de Bananenplant is kwetsbaar voor scheuren.
# Sierpot
Elho Brussels Rond wit met een matte finish heeft een tijdloos design en past in elk interieur. De pot is gemaakt van gerecycled plastic, met eigen windenergie en ook nog eens 100% recyclebaar. Deze pot is ook 100% waterdicht.

Deze Bananenplant komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu