1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Monstera Monkey Mask 25 cm

Monstera Monkey Mask 25 cm

21.99

Wat een blikvanger is deze Monstera Monkey Mask.

Hoogte: 25 cm
Potmaat: Ø 12 cm
Klik hier voor de duo aanbieding!

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Philodendron Monstera Monkey Mask heeft licht groene bladeren vol met  gaten in verschillende maten en vormen. De gaten zitten in het midden van het blad en de rand van het blad is gesloten. Als de plant ouder wordt, zullen er steeds meer gaten in de bladeren komen. De Gatenplant komt uit Midden- en Zuid-Amerika. De Monstera blijft mooi groen als hij op een lichte plek staat, maar zet de plant zeker niet in de volle zon. Ook op standplaatsen met minder licht zal de Monstera het goed doen, de plant zal alleen iets minder hard groeien. Ideale temperatuur is tussen de 18-22°C. De ijzersterke Monstera is één van de meest bekende en trendy planten om in huis of kantoor te hebben.

Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Monstera nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren:
# Grootte van de plant/pot
# Standplaats van de plant
# Temperatuur
# Verwarming/airco
# Seizoen
# Soort (pot)grond
Houdt de grond van de Monstera licht vochtig, maar niet te nat. In de winter mag de grond kort uitdrogen. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Geef liever regelmatig kleine beetjes water dan veel per keer. Te veel water in één keer kan zorgen voor guttatie (druppeltjes op de bladpunten).
Sproeien
Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Je kan de Monstera in de lente en zomer één keer per twee weken wat extra plantenvoeding geven.
Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. De Monstera is een flinke groeier, geef als het nodig is de plant ieder voorjaar een grotere pot.
Snoeien
Wij vinden dit altijd leuk om te doen en het levert ook nog iets op:
# De kamerplant ziet er direct weer fris en stralend uit.
# Door het snoeiwerk kan de plant vertakken. Wat weer kan leiden tot een vollere plant.
# Door de plant uit te dunnen komt er meer licht bij sommige bladeren. Dit bevordert de groei.
# Verwijder slechte, ongezonde of dode bladeren. Zo blijft de plant in goede conditie.
De Monstera kan erg groot worden en daarom is het is goed om de plant af en toe te snoeien. Je kunt de bruine bladeren of takken die te lang worden gewoon afknippen.
Giftig
De Monstera is giftig. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren.
Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Monstera is een uitstekende luchtzuiveraar. Hij zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren.
Ziektes en problemen
Een Monstera in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
Plantada-tip
Als de plant te lang word, kan je hem knippen. De plant groeit gewoon weer verder.

Deze Monstera komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu