1. Home
  2. /
  3. Planten in pot
  4. /
  5. Monstera Adansonii “Monkey Mask” op water 35 cm in Kingston Glas

Monstera Adansonii “Monkey Mask” op water 35 cm in Kingston Glas

27.10

Hydroponie, een nieuwe trend. Laat de  Monstera Monkey Mask op water groeien.

Hoogte: ±35 cm
Potmaat: Ø 12 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Philodendron Monstera Adansonii wordt ook wel Monstera Monkey Mask of Monkey Leaf genoemd. Het is een kleine soort Monstera en heeft lichtgroene bladeren vol met gaten in verschillende maten en vormen. Bij deze plant zitten de gaten in het midden van het blad en de rand van het blad is gesloten. De naam “Gatenplant” dankt de plant aan de speciale vorm van de bladeren, vol met gaten. Nieuw blad groeit opgerold en rolt dan uit. De Monstera op water noemen we hydroponie. Bij deze nieuwe trend van groen in huis, draait het om planten die hun voedingsstoffen uit water halen. Wat dan onder water ontstaat is fascinerend om te zien. Zet de Monstera op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Ideale temperatuur is tussen de 18-22°C. De ijzersterke Monstera is één van de meest bekende en trendy planten om in huis of kantoor te hebben.

# Verzorgingstips: Een laagje lauw (kraan)water met een druppeltje plantenvoeding of bronwater is alles wat deze plant nodig heeft. Het water kun je het beste elke twee weken verversen, wel zo fris. Dit kun je simpelweg doen door het oude water weg te gooien, het glas en de wortels af te spoelen en vervolgens nieuw water in het glas te schenken. Zorg er wel voor dat alleen de wortels onder water komen te staan en niet de stam!
# Sproeien
De Monstera houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze tropische plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Je kan de Monstera in de lente en zomer één keer per twee weken wat extra plantenvoeding geven.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Monstera is een flinke groeier, geef als het nodig is de plant iedere 2 jaar een grotere pot. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Monstera kan erg groot worden en daarom is het is goed om de plant af en toe te snoeien. Je kunt ook de bruine bladeren of takken die te lang worden afknippen.
# Giftig
De Monstera is giftig. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Monstera is een uitstekende luchtzuiveraar. Hij kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnenHij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Monstera in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Als de plant te lang word, kan je hem knippen. De plant groeit gewoon weer verder.
# Fair Flora
Een Fair Flora plant wordt gekweekt op basis van duurzaamheid voor mens, dier en milieu.  Kies voor een Fair Flora plant en help mee aan een betere wereld!.

Deze Monstera komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu