1. Home
  2. /
  3. Luchtzuiverende Kamerplanten
  4. /
  5. Waaierpalm XL (Livistona Rotundifolia) 100 cm

Waaierpalm XL (Livistona Rotundifolia) 100 cm

49.69

Uitverkocht

De Waaierpalm is een echte tropische verschijning.

Hoogte: ±100 cm
Potmaat: Ø 24 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Waaierpalm (Livistona Rotundifolia) heeft prachtige ronde waaiervormige bladeren. Ze zijn één geheel en zijn glanzend en lichtgroen van kleur. De stekels op de stengels zijn scherp. Met deze mooie palm heb je direct een tropische sfeer. De Waaierpalm kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Zet de Waaierpalm op een halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. Teveel zon zorgt voor verbranding van de bladeren. De ideale temperatuur is tussen de 16-23°C.

#Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Bananenplant nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De grond van de Waaierpalm altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag zeker niet uitdrogen. In de zomer verbruikt de Waaierpalm ongeveer twee keer zoveel water en als het erg warm wordt is het noodzakelijk om dagelijks water te geven. In de winter is de waterbehoefte echter een stuk minder.
# Sproeien
Deze tropische plant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren. Bruin blad is meestal een teken van een te lage luchtvochtigheid.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Waaierpalm is geen snelle groeier. Geef in de lente en zomer één keer per zes weken een beetje plantenvoeding. In de herfst en winter groeit de plant niet en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Verpot de Waaierpalm pas als hij echt de pot uit groeit. Doe dit altijd in het voorjaar. Neem een bloempot die minstens 20% groter is.
# Snoeien
 Het is normaal dat de onderste bladeren na verloop van tijd minder mooi worden of afsterven. Knip de oude of beschadigde bladeren zo dicht mogelijk bij de stam af, pas altijd op dat je de stam niet beschadigd.
# Giftig
De Waaierpalm is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Waaierpalm is zeer luchtzuiverend. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Waaierpalm in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Wanneer de plant eenmaal een plekje heeft gevonden is het raadzaam de plant daarna niet meer te verplaatsen. Het kost de plant veel energie om te wennen aan een nieuwe locatie

Deze Waaierpalm komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu