1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Rotskoraal (Bolivianum Lepismium) 45 cm

Rotskoraal (Bolivianum Lepismium) 45 cm

27.85

Deze sterke Rotskoraal heeft platte smalle slierten en geen bladeren.

Hoogte: ±45 cm
Potmaat: Ø 17 cm
Klik hier voor de duo aanbieding!

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Rhipsalis Bolivianum Lepismium heeft dunne lange bladstelen. die vertakt naar beneden hangen. De nieuwe platte stengels groeien eerst een stukje de lucht in voor ze ombuigen en gaan hangen. De Bolivianum wordt ook wel Rotskoraal genoemd. De Bolivianum groeit van oorsprong in Zuid-Amerika en behoort tot de familie Cactaceae (Cactusfamilie). Deze plant kan op een warme lichte- tot zonnige plek, maar kan toch ook wat schaduwrijke plekken goed aan. Ideale temperatuur is tussen de 15-21°C. Hij wordt geleverd in hangpot waarbij de haak kan worden verwijderd, zodat je hem ook neer kan zetten. Deze plant is echt een leuke en ijzersterke hangplant.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Rotskoraal nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Rotskoraal houdt water vast in de lange slierten. Geef pas weer water als de potgrond echt helemaal droog is. De Rotskoraal krijgt liever kleine beetjes water dan in één keer heel veel. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de winter kan deze plant weken zonder water. Geef zeker geen water op de slierten.
# Sproeien
De Rotskoraal kan goed tegen wat drogere huiskamerlucht. Besproei deze plant (vooral in de winter) toch regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Extra voeding is voor de Rotskoraal  niet echt nodig. Wil je toch extra voeding geven doe dit dan één keer in de maand en dan ook alleen in de lente en zomer.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Rotskoraal hoeft niet vaak verpot te worden. Één keer in de  drie jaar of wanneer de pot te klein wordt. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar.Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De stengels van de Rotskoraal groeien snel, deze kunnen in de lente gewoon geknipt worden.
# Giftig
De Rotskoraal is een giftig plant. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Rotskoraal is een licht luchtzuiverende plant.
# Ziektes en problemen
Een Rotskoraal in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!

Deze Rotskoraal komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu