1. Home
  2. /
  3. Kantoorplanten
  4. /
  5. Spathiphyllum Sweet Lauretta XL (Lepelplant) 100 cm

Spathiphyllum Sweet Lauretta XL (Lepelplant) 100 cm

34.69

Deze decoratieve Spathiphyllum Sweet Lauretta is één van de meest luchtzuiverende kamerplanten.

Hoogte: ±100 cm
Potmaat: Ø 24 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Spathiphyllum Sweet Lauretta heeft groene lancetvormige bladeren met aan de onderkant zichtbare nerven. De bladeren zijn groter en breder dan de Vivaldi. Deze bloeiende kamerplant heeft opvallende grote witte bloemen en schutbladeren. De plant wordt ook wel Lepelplant of Vredeslelie genoemd en komt van oorsprong uit het Amazonegebied. Zet de Spathiphyllum op een halfschaduw plek, maar vermijd de volle zon. Een badkamer is ideaal voor de Spathiphyllum: minder licht en veel vocht! De Spathiphyllum produceert vooral ’s nachts zuurstof en is daarom ook een ideale plant voor op de slaapkamer. Ideale temperatuur ligt tussen de 18-23C°. Als je de plant goed verzorgt, zal de plant continu nieuwe bloemen maken en kun je heel lang genieten van deze plant.

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Spathiphyllum nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Spathiphyllum heeft veel water nodig, zorg dat de grond altijd goed vochtig blijft. Zodra het blad iets gaat hangen heeft de Spathiphyllum water nodig. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
# Sproeien
Omdat de Spathiphyllum van oorsprong uit het Amazonegebied komt, houdt deze plant van een hoge luchtvochtigheid. Besproei deze plant daarom regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Spathiphyllum in de lente en zomer één keer in de maand wat voeding.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Verpot een Spathyphillum één keer per drie jaar of wanneer de pot te klein wordt. Verpotten kan je het beste in het voorjaar doen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.(potgrond met kokosvezel).
# Snoeien
Een bloem van de Spathiphyllum hoort wit te zijn. Wordt een bloem groen, snij deze dan zo laag mogelijk af. Snij ook de bladeren die iets bruin worden af. Zo kan de plant al zijn energie stoppen in nieuwe bloemen en fris blad.
# Giftig
Deze Spathiphyllum Lauretta is licht giftig. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Uit onderzoek van de NASA blijkt dat de Spathiphyllum een plant is die sterk luchtzuiverend werkt. Hij zet koolstofdioxide om in zuurstof, beter dan veel andere planten dat kunnen. De plant kan ook schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren.
# Ziektes en problemen
Een Spathiphyllum in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Fair Flora
Een Fair Flora plant wordt gekweekt op basis van duurzaamheid voor mens, dier en milieu. Kies voor een Fair Flora plant en help mee aan een betere wereld!
# Plantada-tip
Een bloem hoort wit te zijn. Wordt een bloem groen of bruin, snij deze dan zo laag mogelijk af. Snijd bladeren die iets bruin worden ook af. Zo kan de plant energie stoppen in nieuwe bloemen en fris blad.

Deze Spathiphylium Lauretta komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu