1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Lepelplant “Spathiphyllum Sweet Lauretta” 100 cm

Lepelplant “Spathiphyllum Sweet Lauretta” 100 cm

34.49

Deze Spathiphyllum Lauretta heeft grotere en bredere bladeren dan het kleine broertje de Spathiphyllum Vivaldi.

Met Fair Flora Label
Sterk luchtzuiverend
Potmaat: Ø 24 cm
Hoogte: +/- 100 cm

Logo Plantada

Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 4 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze Spathiphyllum Sweet Lauretta is een populaire plant. Door de opvallende vorm van de grote witte bloemen wordt de Spathiphyllum ook wel Lepelplant genoemd. Deze Spathiphyllum Lauretta heeft grotere en bredere bladeren dan het kleine broertje de Spathiphyllum Vivaldi. Een bloem hoort wit te zijn, wordt een bloem groen snij deze dan zo laag mogelijk af. Snijd bladeren die iets bruin worden ook af. Zo kan de plant al zijn energie stoppen in nieuwe bloemen en fris blad. Als je de plant goed verzorgt, zal de plant continu nieuwe bloemen maken en kun je heel lang genieten van deze blikvanger. Deze Lepelplant heeft bovendien ook een zeer luchtzuiverende werking en draagt dus bij aan een gezonder binnen klimaat.
Standplaats: De Spathiphyllum Lauretta verdraagt niet te veel direct zonlicht. Zet de Spathiphyllum dus liever op een standplaats in de halfschaduw. Dit is een plek enkele meters van het raam vandaan, zodat de plant geen direct zonlicht krijgt maar wel voldoende licht. Zet hem niet op een volledige schaduwplek, want te weinig licht zorgt ervoor dat de bloemen groen blijven of de bladeren geel worden. Een badkamer is ideaal voor Spathiphyllum: minder licht en veel vocht!
Water: De Spathiphyllum Lauretta “Lepelplant” verbruikt redelijk veel water. Bij een water tekort geeft deze bloeiende kamerplant dat aan door te gaan hangen. Je kunt deze plant het beste 2 x per week water geven. Probeer de hoeveelheid zo aan te passen dat de Spathiphyllum een beetje slap gaat hangen voordat de plant opnieuw water krijgt. Zorg dat de grond van de Lepelplant altijd licht vochtig blijft, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. In de winter zal de plant minder water nodig hebben. Als de bladeren gaan hangen is dat het teken dat de plant te weinig water krijgt. Hij wordt ook helemaal blij als je hem af en toe een sproeibeurt geeft.
Giftig: Deze Spathiphyllum Lauretta “Lepelplant” is licht giftig.
Fair Flora: Een Fair Flora plant is een kamerplant die wordt geproduceerd met oog voor duurzaamheid op het gebied van mens, milieu en grondstoffen. Daarnaast wordt continu gewerkt om deze kamerplant nog duurzamer te produceren. Daarbij letten ze op gebruik van meststoffen en gewasbescherming, inzet van energie en elektra en ontwikkeling van personeel. Via Fair Flora krijgt de kweker een eerlijke prijs voor het product.  zodat verdere verduurzaming wordt mogelijk gemaakt. Uitstoot van CO2 die vrijgekomen is bij de teelt, transport en materialen van de plant worden gecompenseerd met aanplant van bamboe in Uganda. Ten slotte worden er ook donaties gedaan aan goede doelen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor Fair Flora. Met jouw aankoop help je innoveren!


Omdat planten levende producten zijn, zijn ze nooit precies identiek aan elkaar. Hoogte en vormen kunnen iets afwijken van de foto’s.

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu