1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Hertshoornvaren (Platycerium) 35 cm in Kokodama®

Hertshoornvaren (Platycerium) 35 cm in Kokodama®

29.10

Met deze mooie Hertshoornvaren in een trendy handgemaakte hangpot van Kokodama®  creëer je een natuurlijke sfeer!

Hoogte: ±35 cm
Potmaat: Ø 17 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Hertshoornvaren (Platycerium Bifurcatum Netherlands) heeft unieke groene gewei-achtige bladeren. Hij heeft best een vreemde vorm maar dat maakt hem juist zo leuk. Om de verdamping van de plant te beperken is het blad bedekt met een grijswit viltig laagje. Het viltlaagje mag je nooit afstoffen. Deze plant heeft een wilde groei en heeft wel wat ruimte nodig. Zet deze plant op een halfschaduw plek, vermijd direct zonlicht. Ideale temperatuur is tussen de 18-22°C. Deze plant wordt geleverd in Kokodama hangpot van kokosvezel. Dit is dé nieuwe trend! Altijd plek voor deze hangplant!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Hertshoornvaren nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond.Net als de meeste varens heeft ook deze Hertshoornvaren veel water nodig. De grond van deze plant altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag niet uitdrogen.
# Sproeien
De Hertshoornvaren kan door het viltige laagje op de bladeren goed tegen een wat drogere lucht. Sproei niet rechtstreeks op het blad, maar benevel in de omgeving van de plant.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. De Hertshoornvaren heeft niet zoveel voeding nodig. In de lente en zomer kan je de plant één of twee keer in de maand voeding geven. In de herfst en winter is de plant in rust en heeft de plant geen extra voeding nodig.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Hertshoornvaren is geen harde groeier en kan je één keer in de twee à drie jaar verpotten of wanneer de pot te klein wordt. Doe dit bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond.
# Snoeien
De Hertshoornvaren hoeft niet gesnoeid te worden. Maar lelijk geworden blad kun je natuurlijk altijd voorzichtig verwijderen.
# Giftig
De Hertshoornvaren is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Van alle Varens is de Hertshoornvaren de minst goede luchtzuiveraar. Dat komt door zijn viltlaagje op het blad. Het betekent niet dat deze plant helemaal geen luchtzuiverende kwaliteiten heeft. Deze plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnenHij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Hertshoornvaren in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Dompel de pot regelmatig onder water, laat hem hierna goed uitlekken.
# Kokodama
In een mooie hangpot/bol die bestaat uit kokosvezel en andere natuurlijke materialen van Kokodama® met een macramé ophangtouw. De Kokodama is een 100% fair trade product. Het wordt gemaakt door de lokale bevolking en kansarme vrouwen uit Sri Lanka. De stichting Kokodama geeft ook een deel van de winst aan lokale projecten in Sri Lanka.

Deze Hertshoornvaren komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

[trustindex no-registration=google]

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu