1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) in Kokodama® 25 cm

Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) in Kokodama® 25 cm

27.95

Met deze mooie Pannenkoekenplant in een trendy handgemaakte hangpot van Kokodama® creër je een natuurlijke sfeer!

Hoogte: 25 cm
Potmaat: Ø 15 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

De Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) heeft opvallende, ronde platte bladeren die op pannenkoeken lijken. Deze leerachtige bladeren hebben een glanzende donkergroene kleur en zitten aan vlezige stengels. Hoe langer de stengel, hoe meer die gaat kronkelen. Van nature komt de plant alleen in China voor. De plant is een snelle groeier en is makkelijk te stekken! Deze plant wordt geleverd in Kokodama hangpot van kokosvezel. Dit is dé nieuwe trend! Altijd plek voor deze hangplant. Zet de Pannenkoekenplant op een zonnige plek, maar niet direct in de zon. Zet de plant ook op een tochtvrije plek. Ideale temperatuur is tussen de 15-23ºC. t!

Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Pannenkoekenplant nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren:
# Grootte van de plant/pot
# Standplaats van de plant
# Temperatuur
# Verwarming/airco
# Seizoen
# Soort (pot)grond
Houd de grond van de Pannenkoekenplant licht vochtig, niet te nat. Één keer in de week water is genoeg. In de herfst en winter gebruikt deze plant minder water dan in de zomer.
Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef de Pannenkoekenplant in de lente en zomer maandelijks wat plantenvoeding. In de herfst en winter groeit de Pannenkoekenplant niet en heeft de plant geen extra voeding nodig.
Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. Verpot de Pannenkoekenplant één keer in de twee jaar. Doe dit bij voorkeur in de lente.
Snoeien
Wij vinden dit altijd leuk om te doen en het levert ook nog iets op:
# De kamerplant ziet er direct weer fris en stralend uit.
# Door het snoeiwerk kan de plant vertakken. Wat weer kan leiden tot een vollere plant.
# Door de plant uit te dunnen komt er meer licht bij sommige bladeren. Dit bevordert de groei.
# Verwijder slechte, ongezonde of dode bladeren. Zo blijft de plant in goede conditie.
De top van de Pannenkoekenplant mag je niet snoeien, want dan stopt de groei. Oude bladeren kan je gewoon afknippen, maar vaak vallen die er vanzelf al vanaf.
Giftig
De Pannenkoekenplant is niet giftig.
Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. De Pannenkoekenplant is een lichte luchtzuiveraar. Één grote exemplaar houdt de lucht in een straal van een meter of twee schoon. Zet er dus maar meteen een paar in je huiskamer.
Ziektes en problemen
Een Pannenkoekenplant in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Besproei regelmatig je plant, dat is goed voor de plant, omdat dan stof en eventueel ongedierte worden verwijdert. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
Plantada-tip
Makkelijk om te stekken. Er groeien regelmatig nieuwe kleine plantjes naast de moederplant.
Sierpot
De Elho© Pure Beads pot komt uit de Pure collectie. Het ronde, zachte, organische design van deze pot past perfect in elke interieur. Deze pot van Ø 40 cm is licht in gewicht, makkelijk schoon te maken, weer- en vorstbestendig en kan tegen een stootje.

Deze Pannenkoekenplant komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.

 

Verzorging: Makkelijk.
Standplaats: Zet de Pannenkoekenplant op een lichte plek, vermijd direct zonlicht. Zet de plant ook op een tochtvrije plek. Ideale temperatuur is tussen de 15-23ºC.
Waterbehoefte: De grond van de Pannenkoekenplant altijd licht vochtig houden. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Potgrond mag zeker niet uitdrogen.
Sproeien: Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, besproei deze plant regelmatig met lauw water. Dit compenseert het gebrek aan luchtvochtigheid, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook direct het stof van de bladeren.
Giftig: De Pannenkoekenplant is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
Plantada-tip: Makkelijk om te stekken. Er groeien regelmatig nieuwe kleine plantjes naast de moederplant.
Kokodama: In een mooie hangpot die bestaat uit kokosvezel en andere natuurlijke materialen van Kokodama® met een macramé ophangtouw. De Kokodama is een 100% fair trade product. Het wordt gemaakt door de lokale bevolking en kansarme vrouwen uit Sri Lanka. De stichting Kokodama geeft ook een deel van de winst aan lokale projecten in Sri Lanka.
Plantada-tip: Er groeien regelmatig nieuwe kleine plantjes naast de moederplant.

Deze Pannenkoekenplant komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu