1. Home
  2. /
  3. Kamerplanten
  4. /
  5. Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia Woodii “String of Hearts”) in Kokodama® 30 cm – 2 stuks

Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia Woodii “String of Hearts”) in Kokodama® 30 cm – 2 stuks

31.65

Met dit Chinees Lantaarplantje in trendy Kokodama® hangpot creëer je makkelijk een natuurlijke sfeer!

Hoogte: 30 cm
Potmaat: Ø 12 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Het Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia Woodii “String of Hearts”) heeft kleine hartvormige blaadjes met een zilvergrijs patroon en een paarse onderkant. Ze zitten aan lange dunne stengels, die snel groeien en wel meer dan 1 meter lang kunnen worden. Het is een zeer populair hangend vetplantje. De String of Hearts is ook super makkelijk om te verzorgen. Geef het Chinees Lantaarnplantje een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht. Ideale temperatuur is tussen de 18–24°C. Ze worden geleverd in Kokodama hangpotten van kokosvezel. Dit is dé nieuwe trend! Altijd plek voor deze hangplanten!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water het Chinees Lantaarnplantje nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. Geef het Chinees Lantaarnplantje spaarzaam water. Geef water als het potgrond geheel is ingedroogd. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot.
# Sproeien
Deze plant kan goed tegen droge, warme lucht. Besproei wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
# Voeding
Er bestaan verschillende soorten plantenvoeding, zo heb je vloeibare voeding, staafjes en korrels. Als wij mogen kiezen, dan gaan wij voor de vloeibare variant. Je mixt dit eenvoudig met het water wat je toch al moet geven. Geef nooit teveel, want dat kan schadelijk zijn voor de kamerplant. Geef het Lantaarnplantje in de lente en zomer maandelijks één keer een beetje voeding.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. Verpot deze plant één keer in de 2 à 3 jaar. Neem altijd een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. Gebruik speciale potgrond voor cactussen en vetplanten.
# Snoeien
Worden de slierten te lang of lelijk, knip ze dan gewoon af. Door het afknippen stimuleer je de plant om weer wat voller te worden.
# Giftig
Het Chinees Lantaarnplantje is niet giftig en dus veilig voor kleine kinderen en huisdieren.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Het Lantaarnplantje staat niet bekend als luchtzuiveraar.
# Ziektes en problemen
Een plant in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welk insect het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!
# Plantada-tip
Draai deze plant regelmatig een kwartslag. Als je de plant niet draait zal hij maar aan één kant vol worden.
# Kokodama
In een mooie hangpot die bestaat uit kokosvezel en andere natuurlijke materialen van Kokodama® met een macramé ophangtouw. De Kokodama is een 100% fair trade product. Het wordt gemaakt door de lokale bevolking en kansarme vrouwen uit Sri Lanka. De stichting Kokodama geeft ook een deel van de winst aan lokale projecten in Sri Lanka.

Deze Ceropegia Woodii “String of Hearts” komt 100% vers van de kweker. Na controle wordt hij veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu