1. Home
  2. /
  3. Plantada Deals
  4. /
  5. Aloë Mix in Kokodama® 25 cm – 3 stuks

Aloë Mix in Kokodama® 25 cm – 3 stuks

40.99

Met deze Aloë mix in trendy handgemaakte hangpotten van Kokodama® creëer je snel en makkelijk een natuurlijke sfeer!

Hoogte: 25 cm
Potmaat: Ø 15 cm

Logo Plantada
Geen verzendkosten in NL
Vers van de kweker
Levertijd: 2 – 3 werkdagen
Veilig & Betrouwbaar

Meer informatie

Deze oersterke Aloë mix bestaat uit drie verschillende Aloë’s. Al deze decoratieve planten hebben stevige, vlezige bladeren. De plantjes zijn niet alleen geliefd vanwege hun sierwaarde, maar ook vanwege hun helende werking. Het zijn zeer sterke planten die ook heel gemakkelijk in de verzorging zijn. De Aloë zorgt meer voor jou dan hij zelf zorg nodig heeft. Plaats deze planten op een zonnige standplaats, maar een beetje schaduw is ook geen probleem. In de zomer kunnen deze vetplanten op een zonnig terras of balkon, maar pas op voor teveel regen! De Aloë produceert ’s nachts ook zuurstof, dus prima voor de slaapkamer! Ze worden geleverd in Kokodama hangpotten van kokosvezel. Dit is dé nieuwe trend! Altijd wel plek voor deze hangplanten!

# Waterbehoefte
Wij vinden het moeilijk om exact aan te geven hoeveel water de Aloë nodig heeft. Dit heeft te maken met een aantal factoren: grootte, standplaats, temperatuur, verwarming/airco, seizoen en soort (pot)grond. De Aloë slaat water op in de bladeren. Je kan deze plant beter af en toe een flinke hoeveelheid water geven en hem dan een langere tijd overslaan. Tip: Dompel de bodem van deze vetplant om de zoveel tijd onder water. Wacht tot de grond compleet gevuld is met water en laat de plant daarna goed uitlekken. Zorg dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan, dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de winter kan deze vetplant zelfs weken zonder water.
# Sproeien
De Aloë kan goed tegen droge, warme lucht. Besproei wel regelmatig, het helpt preventief tegen ongedierte en verwijderd ook het stof van de bladeren.
# Voeding
Het is niet noodzakelijk om de Aloë extra voeding te geven. Als je dit toch wilt geven, gebruik dan voeding voor cactussen.
# Verpotten
Door het verpotten van een plant ontstaat er meer ruimte om te groeien en heeft de plant de beschikking over nieuwe voedingsstoffen. De Aloë groeit langzaam, maar geef hem wel een grotere pot na twee of drie jaar. Dit doe je bij voorkeur in de lente. Neem een bloempot die minstens 20% groter is. Is je plant niet toe aan een grotere pot, raden wij wel aan om iedere twee jaar de plant te voorzien van nieuwe potgrond. Gebruik wel speciale potgrond voor cactussen en vetplanten. Na het verpotten liever even geen water geven.
# Snoeien
Je kan lelijke bladeren van de Aloë gewoon afknippen. Er zal dan wat sap ontstaan, maar de plant kan zichzelf genezen.
# Giftig
De Aloë is niet giftig, maar het sap van deze plant kan licht laxerend zijn.
# Luchtzuiverend
Iedere kamerplant zorgt voor extra zuurstof, maar dat wil niet zeggen dat ook alle planten luchtzuiverend zijn. Uit onderzoek blijkt dat de Aloë Vera sterke luchtzuiverende eigenschappen heeft. De plant kan een deel van de schadelijke stoffen in de lucht afbreken en de luchtvochtigheid verbeteren, beter dan veel andere planten dat kunnen. Hij zorgt voor meer zuurstof en een frissere lucht in huis. Helemaal zuiver word de lucht echter nooit, daarvoor heb je een enorme hoeveelheid planten nodig.
# Ziektes en problemen
Een Aloë in een slechte conditie heeft vaker last van ziektes of plagen. De juiste verzorging en standplaats kan al veel verschil maken. Daarom moet je altijd rekening houden met felle zon, teveel water, hoge luchtvochtigheid, warmte, tocht en droge radiatorlucht. Toch een plaag? Om die goed te kunnen bestrijden, moet je eerst weten om welke plaag het gaat. Controleer dus regelmatig je plant! Voordat onze planten worden verzonden, worden ze altijd onderworpen aan een kwaliteitscontrole!

Deze Aloë’s  komen 100% vers van de kweker. Na controle worden ze veilig verpakt en direct verzonden.


Planten zijn levende producten, daarom kunnen onze planten soms van vorm of hoogte iets afwijken. De hoogte is altijd inclusief pot.

Google beoordeling
5

Milieuvriendelijke verpakking, zo dragen wij ons steentje bij!

Bij Plantada altijd gratis verzending bij alle bestellingen binnen Nederland!

Direct van de kweker bij jouw thuis of op kantoor!

Menu